Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle boekt tweede uitzege op rij

Zwolle – PEC Zwolle heeft de tweede zege van het seizoen binnen. Na de overwinning bij FC Groningen is het nu raak bij FC Emmen (0-1). Rick Dekker is met zijn doelpunt uiterst belangrijk voor de equipe van John van ’t Schip.

Trainer Van ‘t Schip koos in de jacht op de tweede overwinning van het seizoen voor Zian Flemming in de basis en aanvoerder Bram van Polen als linksback. Zwolle mocht in Emmen de bal hebben en maakte daar gretig gebruik van. Het leverde al snel een kans op. Thomas Lam was uit een hoekschop gevaarlijk, maar zijn poging ging voorlangs. Datzelfde lot wachtte ook de poging van Vito van Crooij. De aanvaller werd de diepte in gestuurd, speelde bal nog wel langs de uitkomende doelman Kjell Scherpen, maar had de pech dat het speeltuig geen doel trof. Dat gebeurde na een half uur spelen wel met de poging van Rick Dekker. De controleur zette zelf de aanval op, waarna Kingsley Ehizibue de bal keurig terug wist te leggen. Dekker schoot vervolgens de 0-1 binnen. In het laatste kwartier voor rust werd de thuisploeg wat gevaarlijker. Chacon testte Mickey van der Hart, terwijl Luciano Slagveer vlak voor rust gevaarlijk ontsnapte. Het liep met een sisser af voor PEC Zwolle.

Begin tweede helft drong Emmen meer aan. Met als belangrijkste wapenfeit Slagveer, die de bal in het zijnet schoot. Aan de andere kant was Leemans met een vrije trap gevaarlijk, die maar net naast het doel verdween. De grootste kans voor Emmen was voor invaller Jafar Arias, die profiteerde van miscommunicatie tussen Ehizibue en invaller Darryl Lachman, maar Van der Hart redde bekwaam. Ook Zwolle kreeg in de counter prima kansen op meer, maar invaller Stanley Elbers en Van Duinen konden Scherpen niet passeren. Voor het volgepakte vak met Zwollenaren maakte het niet veel uit. Zij vierden na het fluitsignaal van Björn Kuipers de tweede Zwolse driepunter van het seizoen.

Woensdag gaat PEC Zwolle op bezoek bij Staphorst voor de TOTO KNVB Beker (19.45 uur). Zondag wacht een bezoek aan AZ in Alkmaar (14.30 uur).

FC Emmen – PEC Zwolle 0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Kuipers

Gele kaarten: Leemans, Van Duinen, Van Crooij (PEC Zwolle), Cavlan, Niemeijer (FC Emmen)

FC Emmen: Scherpen, Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan, Ben Moussa (54. Jansen), Bijl, Niemeijer, Chacon (81. Bos), Slagveer 71. Arias), Pedersen

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam (63. Lachman), Van den Berg, Van Polen, Dekker, Leemans (82. Hamer), Namli (66. Elbers), Flemming, Van Crooij, Van Duinen

30. Dekker 0-1