Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

VV Berkum komt tekort tegen Huizen

Zwolle – VV Berkum heeft in de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 0-2 verloren van SV Huizen. De bezoekers lieten zien verder te zijn in de opbouw en speelden slimmer, sterker en doelgerichter.

Berkum startte, door blessures en absenties in eigenlijk elke linie, met een wel heel jonge en onervaren ploeg. Die trachtte wel de weg naar voren te vinden via veel combinaties en het rondspelen van de bal, maar bij het Huizense strafschopgebied aangekomen ontbrak het gif om ook echt gevaar te stichten. Huizen liet zich vaak wat verder terug zakken, maar kwam er bij balbezit snel en vrijwel altijd dreigend uit.

Onhoudbaar

Dat leidde na krap een kwartier tot de openingsgoal voor de Noord-Hollanders. Bij een rappe uitval over rechts werd de Zwolse defensie goed weggezet en uit de afgemeten voorzet kon Frank van den Bosch onhoudbaar de 0-1 binnen knallen. Niet lang daarna kreeg Berkum de kans wat terug te doen toen Mike van Ekeren zich voor het Huizen-doel goed vrij maakte en Lars Miedema bediende, maar de Zwolse spits schoot uit vrije positie naast. Een tweede Huizen-goal, uit een corner, werd wegens buitenspel afgekeurd maar Berkum-aanvaller Vince van den Anker had na een half uur pech dat zijn schot net vóór de Huizense doellijn werd weggehaald.

De Berkum-aanhang verwachtte dat de thuisclub na rust wat meer in de melk te brokkelen zou hebben, maar dat viel lelijk tegen. Huizen had al een flinke kans op een grotere marge laten liggen toen de bezoekers verder afstand namen. Na pijnlijk en onnodig balverlies aan Zwolse zijde lag de Berkum-defensie open en toen Joshua Lo-Asioe de bal afleverde bij Theo Visser kon die raak schieten: 0-2.

Tegenstoot

Een minuut later zorgde Berkum pas voor een echt serieuze tegenstoot. Linksback Boaz Rahajaan maakte zich goed vrij en stuurde Walter Dias Nzasi op pad maar diens inzet vloog, toen Huizen-doelman Olivier Pabon al geklopt leek, centimeters naast het doel. Even later stuitte de allengs beter in de wedstrijd komende Vince van den Anker op de goed keepende Pabon, terwijl de Huizense sluitpost in de slotminuut ook een aansluitingstreffer van Nick Kleen wist te voorkomen.

Berkum won in het vorige seizoen drie keer van Huizen, in de voorbereiding en twee keer in de competitie, maar daar was nu weinig meer van te merken, al moesten de Zwollenaren aantreden met een wat gehandicapte selectie. Volgende week start voor de hoofdmacht van VV Berkum de nieuwe competitie in de 4e Divisie D met een uitwedstrijd bij Pelikaan S in het Groningse Oostwold. Daarin zullen de Zwollenaren dus beter en doelgerichter voor de dag moeten komen dan in dit laatste oefenduel.

Berkum-SV Huizen, 19 augustus 2023 (oefenwedstrijd)

Eindstand: 0-2 (0-1)
Scheidsrechter: Alex van Kraay
Doelpunten: 14. Frank van den Bosch (0-1), 61. Theo Visser (0-2)
Gele kaart: Joshua Lo-Asioe (Huizen)

Opstelling Berkum: Huib Veurink (46. Jasper de Visser), Dennis Horstman, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis (46. Boaz Rahajaan), Maxwell van Dijk, Lars van Gerner, Derk Fuller (64. Jens Hutten), Mike van Ekeren, Dean Vreugdenhil (46. Nick Kleen), Lars Miedema (46. Walter Dias Nzasi), Vince van den Anker

Gerelateerde artikelen

Back to top button