EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Provinciale corona-steun voor wijkcentra in ruil voor verbetering leefomgeving

Zwolle – De provincie Overijssel gaat wijkcentra en dorpshuizen ondersteunen met de subsidieregeling Sociale Hypotheek. Door de uitbraak van het coronavirus moesten wijkcentra en dorpshuizen dit voorjaar maandenlang hun deuren sluiten. Hierdoor liepen ze veel omzet mis. De provincie verleent subsidie in ruil voor een tegenprestatie waarmee de leefbaarheid rond het wijk- of dorpshuis verbetert.

Met de subsidieregeling sociale hypotheek wil de provincie de wijkcentra en dorpshuizen financieel ondersteunen, en tegelijkertijd een impuls geven aan de leefbaarheid in wijken en dorpen. Ook de wijkcentra in Zwolle hebben het door de corona-crisis moeilijk op dit moment.

Gedeputeerde Roy de Witte: “Net als de horeca moesten ook de dorpshuizen en wijkcentra dit voorjaar dicht. Dat was niet alleen een sociale klap, maar ook een zware financiële tegenvaller. De vaste lasten lopen gewoon door, maar er staan geen inkomsten meer tegenover. Door samen aan de slag te gaan om de omgeving op te knappen, maken we Overijssel mooier en socialer. Dat is samenleven in Overijssel.”

“Door samen aan de slag te gaan om de omgeving op te knappen, maken we Overijssel mooier en socialer.” – Roy de Witte

 

Vanaf maandag 14 september opent de subsidieregeling. Afhankelijk van het geleden omzetverlies kan een accommodatie een subsidie tot 15.000 euro aanvragen. Deze regeling betaalt de accommodatie terug met vrijwilligerswerk. De provincie rekent 15 euro per vrijwilligersuur. De accommodatie moet in een plan laten zien hoe ze met hun tegenprestatie de subsidie terugbetalen door de leefbaarheid in de omgeving van het wijkcentrum of dorpshuis te verbeteren. In totaal is een bedrag van 300.000 euro beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button