Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Protestkamp Bellinistraat maandag ontruimd

Zwolle – Het protestkamp van woonwagenbewoners aan de Bellinistraat in Zwolle wordt maandag ontruimd. Dat meldt Zwollenaar Eline Miranda Reigers die voor de bewoners in de bres springt.

Sinds 18 oktober 2018 staan er meerdere woonwagens opgesteld op de parkeerplaats aan de Bellinistraat in Holtenbroek.’Een protestkamp’ volgens de bewoners die graag hun woonwagencultuur willen behouden. Met het protest wilden de actievoerders aandacht vragen voor het tekort aan standplaatsen voor woonwagens in de gemeente. Bij de gemeente werd een verzoek ingediend voor 173 extra standplaatsen, dit op basis van een inventarisatie die de actievoerders hadden gedaan onder mensen uit de woonwagengemeenschap. Uiteindelijk kwam de gemeente Zwolle met een toezegging voor 12 tot 15 extra plaatsen.

Op 31 januari diende een zaak voor de rechtbank Overijssel omdat het kamp de gemeente een doorn in het oog is. De voorzieningen rechter oordeelde dat de gemeente Zwolle de bewoners van het parkeerterrein in Zwolle mag dwingen om te vertrekken. Het is volgens de rechter geen vorm van protest, maar er is sprake van permanente bewoning.

Omdat de bewoners nog niet zijn vertrokken wordt het protestkamp maandag ontruimd. Er loopt nog een bodemprocedure. Reigers: “Eind mei 2019 liet de gemeente weten tegemoet te komen aan de roep van de woonwagenbewoners. In Zwolle komen 12 tot 15 extra plaatsen maar de bewoners wilden er 173. Ondanks er nog een bodem procedure loopt gaat de gemeente hen ontruimen hierdoor komen er gezinnen met kinderen op straat. Ze zochten zelfs naar een woning. Gemeente weigert om nog verder in gesprek te gaan!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button