Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Zwolse Nicole Temmink wordt Kamerlid voor de SP

Zwolle / Den Haag – Op woensdag 5 juli wordt de Zwolse Nicole Temmink geïnstalleerd als Kamerlid voor de SP. Ze volgt Renske Leijten op, die na bijna 17 jaar afscheid neemt van de Tweede Kamer. Temmink is geboren en getogen in Slagharen, studeerde filosofie in Groningen en was gemeenteraadslid in Groningen en Amsterdam. Nu woont ze met haar zoon in Zwolle, maar werkt al in Den Haag als fractiemedewerker in de Tweede Kamer.

Nuchter en betrokken

Temmink zegt dat ze zich thuis voelt bij de SP, omdat de partij nuchter en betrokken is. “SP’ers kijken met een zekere nuchterheid naar de wereld, daar houd ik van. Niet verheven over de mensen praten, maar gewoon, tussen de mensen en mét ze praten. Als mensen die zich niet gehoord voelen hun stem vinden door naast ze te gaan staan, door samen actie te voeren, dan weet ik altijd weer waarom ik zo graag lid ben van deze club.” Ze wil zich inzetten voor een eerlijker en socialer Nederland.

Relativeringsvermogen en grapjes

Temmink heeft een brede interesse en ervaring. Naast haar studie filosofie werkte ze bij de Subway en later bij de Belastingtelefoon. Ze houdt van relativeringsvermogen en grapjes. Ze zegt dat haar ouders het spannend vonden toen ze ging studeren in Groningen en nog spannender toen ze naar Amsterdam verhuisde. “Ik kwam terug naar Overijssel met een verrassend leuke baby en wat ervaringen rijker.” Ze kijkt uit naar haar nieuwe rol als Kamerlid en hoopt veel te kunnen betekenen voor de mensen die op haar rekenen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button