Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Pretkamer Stadshagen opent haar deuren

Op woensdag 13 mei om 14.00 uur wordt de Pretkamer feestelijk in gebruik genomen. De Pretkamer is een aparte ruimte binnen Stadkamer Stadshagen, die is ontwikkeld voor en door kinderen van de bovenbouw van de basisscholen. De kinderen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Pretkamer gaan de opening samen met de directeur van Stadkamer verrichten. Iedereen is hierbij van harte welkom. Vanaf 13 mei kunnen kinderen tijdens de openingsuren van Stadkamer Stadshagen gebruik maken van de Pretkamer. Er komt een activiteitengroep die regelmatig iets voor kinderen in de Pretkamer gaat organiseren.

 

Activiteiten opening Pretkamer

Woensdagmiddag 13 mei wordt de Pretkamer feestelijk en met veel muziek in gebruik genomen. Er is  een Djembé optreden en een open podium. Ook van de bezoekers wordt medewerking gevraagd. En er zijn diverse workshops, bijvoorbeeld Djembé en een workshop papier vouwen. Kinderen kunnen een tattoo laten zetten en kunnen zich laten schminken.

 

Wat is de Pretkamer?

Er is een grote tafel waar aan gewerkt kan worden. Maar er staat ook een bank en er zijn zitzakken zodat er gechilled kan worden. Kinderen hebben aangegeven dat de mooiste boeken steeds waren uitgeleend. Dat betekent dat de best uitgeleende boeken nu apart zijn aangeschaft voor de Pretkamer. Deze boeken kunnen niet worden geleend en zijn nu altijd beschikbaar om in de Pretkamer te lezen. Er kunnen dvd’s worden gekeken van een tv-scherm. Dat scherm kan ook worden gebruikt om te gamen. Het is mogelijk om muziek te luisteren en er zijn Ipads beschikbaar. Tijdens de openingsuren van Stadkamer Stadshagen kunnen kinderen in de Pretkamer terecht.

 

Programma

Momenteel wordt een Activiteitengroep gevormd van kinderen van de bovenbouw van de basisscholen die activiteiten voor kinderen gaan organiseren. Dat kan het kijken van een film zijn, het luisteren naar muziek, een gamecompetitie, een meidenmiddag, maar ook een workshop.

Gerelateerde artikelen

Back to top button