112 nieuwsVoorpagina

Politieteams in Oost-Nederland actief op social media

Zwolle – De politie wordt steeds handiger met social media. Volgens politiechef Pim Miltenburg is social media erg belangrijk voor de politie om zo een samenwerking met de burger aan te gaan en zo ook misdaden op te lossen.

‘We raken steeds georganiseerder op social media, daardoor worden dit soort initiatieven mogelijk,’ zegt waarnemend politiechef Pim Miltenburg.

Politie thuis op social media

‘De politie hoort thuis op social media. De samenleving verwacht dat van ons en wij hebben het nodig voor ons politiewerk’ vindt Miltenburg. Anderhalf jaar geleden werd al een mijlpaal bereikt: in iedere gemeente was de politie in Gelderland en Overijssel op Facebook te vinden. Naast alle twitterende wijkagenten zijn er nu ook al meer dan 75 Instagramaccounts actief in het gebied, en verschillende jeugdagenten experimenteren met Snapchat. Facebook is natuurlijk het populairste kanaal op dit moment. We zoeken ook voortdurend aansluiten bij alle doelgroepen, daarom zijn we bijvoorbeeld ook zo actief op Instagram,’ legt Miltenburg uit. ‘De afgelopen maanden was er veel aandacht voor ons webcareteam in Twente. Een groep collega’s zorgt daar 24 uur per dag dat burgers online te woord worden gestaan. Je kunt er zelfs via social media meldingen doen, dat konden we ons een paar jaar geleden nog niet voorstellen!’

Politie helpen via social media

‘Het is ook weer het begin van de donkere tijd van het jaar, de tijd waarin er traditioneel meer inbraken zijn.’ Dat maakt dit moment extra belangrijk voor Pim Miltenburg.

We hebben de afgelopen jaar gezien hoe belangrijk het is dat iedereen meehelpt om een buurt veilig te houden. Via Whatsappgroepen krijgen we bijvoorbeeld steeds meer meldingen van verdachte situaties. Daarom is het extra belangrijk dat we zichtbaar zijn, en soms ook een kijkje in de keuken geven.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button