Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Politiek: D66 – Breng balans in plannen waterskibaan Whythmenerplas

Maandag 12 januari debatteerde de gemeenteraad over de komst van de waterskibaan in de Whythmenerplas. Claudia van Bruggen voerde namens D66 het woord. De plas heeft een recreatieve bestemming en op het deel waar de skibaan zou moeten komen heeft de raad in de visie op de Whythmenerplas bepaald dat het rustig en natuurlijk moet blijven. Het initiatief van de ondernemer die een waterskibaan en paviljoen wil beginnen waarderen wij zeer. Het draagt bij een levendige stad. En een waterskibaan (aan een kabel) past binnen de visie denkt D66. Echter, er zijn verschillende andere belanghebbenden die bezwaar hebben. Zo zijn de duikers al jaren actief op de plas en zij kunnen door de komst van de baan, zoals nu gepland, niet meer duiken in de plas. Naaktrecreanten, surfers, vissers en omwonenden hebben ook hun belangen van rust en recreatie.

Wat D66 betreft moet er daarom een balans gevonden worden tussen al deze belangen. Er moeten goede afspraken gemaakt worden, zoals een gedragen beheersplan over bijvoorbeeld openingstijden en geluid. Er mag daarnaast geen afbreuk gedaan worden aan bestaande recreatie, het moet dus een passende en aanvullende voorziening worden. Bestaande recreanten zijn (zo geven zij aan), net als de ondernemer, bereid om met elkaar mee te denken om tot een goede oplossing te komen.

Tot slot wil D66 dat er optimaal rekening gehouden wordt met de ruimtelijke kwaliteit en hebben het vertrouwen in ondernemer en college dat zij dit onderschrijven en er naar handelen. D66 beseft zich dat er hoge masten nodig zijn om de kabelbaan mogelijk te maken en dat het uitzicht over de plas zal veranderen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button