112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie zoekt informatie over twee autobranden in Zwolle-Zuid

Zwolle – De Politie Zwolle is op zoek naar meer informatie over twee autobanden in Zwolle binnen een tijdsbestek van 24 uur die op amper tien minuten loopafstand van elkaar plaatsvonden.

Van Hogendorpware Zwolle-Zuid

Eerst brandt een witte VW Polo uit in de nacht van 12 op 13 mei, om 3.15 uur ’s nachts. Rond 23.30 uur op 13 mei staat aan de Staatssecretarislaan een zilverkleurige VW Polo in brand. Ook de auto die ernaast geparkeerd staat gaat in vlammen op. Vermoedelijk zijn beide branden aangestoken. Maar door wie en waarom, vraagt de politie zich af.

Staatssecretarislaan Zwolle-Zuid

Van Hogendorpware

Aan de Van Hogendorpware is op het moment dat de auto in brand vliegt een lichtkleurige Peugeot 206 en een donkere Volvo S40 in de straat gezien. Wie zaten er bijvoorbeeld achter het stuur? En wat deden ze rond 03:15 uur, het tijdstip waarop de brand ontstond, in de straat? Ook als zij niks met deze brand te maken hebben, vragen we hen zich toch te melden, zodat we dat kunnen uitsluiten.

Staatssecretarislaan

Aan de Staatssecretarislaan in Zwolle stond de in brand gestoken VW Polo er net vijf minuten. “We weten dat een uur voor de brand, rond 22.30 uur, een persoon met een scooter door de straat reed. Hij had geen lampen aan. Na de brand is iemand op een lichtkleurige scooter vertrokken. Wie was dat? Ook is tijdens de brand aan de Staatssecretarislaan een getinte man gezien met een trainingspak van FC Barcelona of Paris Saint Germain. Ook die man willen we graag spreken.

Vragen

  • Wie kan iets vertellen over deze autobranden?
  • Wie heeft er meer informatie over de man op de scooter?
  • Wie bestuurden de Peugeot en/of Volvo die op 13 mei rond 03:15 uur door de van Hoogendorpware reden?
  • Wie is de man in trainingspak? Meldt u zich alstublieft bij de politie.
  • Wie kan iets vertellen over een mogelijke ruzie eerder op de avond van 13 mei?

Tips

Weet je meer over deze autobranden? Laat het dan weten aan de politie tiplijn telefoonnummer 0800 – 6070 of via het tipformulier. Ook kan gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000

Gerelateerde artikelen

Back to top button