112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie zoekt granaatplaatser; wie is de persoon in het glimmende regenpak?

Zwolle – De politie in Zwolle heeft een video vrijgegeven van de fietser die  een handgranaat plaatste bij Café Bruut in Zwolle. Dit gebeurde vorige week woensdag 10 oktober bij de horecagelegenheid aan de Voorstraat. De beelden werden dinsdagavond getoond  in het NPO 3 TV programma Opsporing Verzocht.

De beelden laten zien  hoe de persoon – in glimmende kleding, waarschijnlijk een regenpak- door de binnenstad fietst.  Er wordt gestopt bij het café om te prutsen aan de deur. Kort daarna fietst de persoon weer weg.

Fietser op de Grote Markt in Zwolle

 

Fietsroute

Hij fietst eerst vanuit de Roggestraat richting de Grote Markt. Na het plaatsen van de handgranaat fietst hij  vanuit de Voorstraat de Korte Kampersingel in en gaat dan richting de Kamperpoorterbrug.

Via de camerabeelden is duidelijk dat het explosief werd geplaatst in de nacht van 9 op 10 oktober om half twee ’s nachts.  De volgende ochtend wordt de handgranaat ontdekt door een medewerker van het café waarna onmiddellijk alarm wordt geslagen. De politie zet het gebied af. Uiteindelijk heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) het projectiel onderzocht en weggehaald.

De politie vraagt mensen die informatie hebben over wie de persoon is of waarom diegene betrokken is bij deze zaak zich te melden. Dit kan via de  Opsporingstiplijn 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Foto: still beeld- opsporing verzocht

Gerelateerde artikelen

Back to top button