112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie zoekt getuigen na schietincident

Zwolle – De politie in Zwolle is een onderzoek gestart naar een schietincident in de omgeving van de Van Schoonhovenstraat op zaterdag 21 december. Voor zover nu bekend werd een aantal schoten met een scherp vuurwapen afgevuurd. Of er gericht is geschoten en of er iemand is geraakt, is nog onbekend. Wel werd vanochtend in de Zerboltstraat een auto ontdekt met een kogelgat erin. De politie roept getuigen die iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn op om zich te melden.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die schoten had gehoord en iemand had zien wegrennen. Ook reed een voertuig met piepende banden weg en was gezien dat er een voertuig geparkeerd stond met mensen daaromheen. Vlak voordat de eerste agenten ter plaatse waren reed dit voertuig weg. Op de plek waar de voertuigen stonden werden hulzen aangetroffen. Daarop startte de politie een onderzoek.

In de Zerboltstraat, die op loopafstand van het multicultureelcentrum ligt, werd vanochtend een witte Suzuki ontdekt. In deze geparkeerde auto werd een kogelgat in het portier aan de bestuurderskant aangetroffen. De forensische recherche deed vanochtend onderzoek naar de kogelinslag.

Onderzoek

Het is nog onduidelijk of er gericht is geschoten en wat de aanleiding van het incident is. Om daar meer helderheid over te krijgen doet de forensische opsporing onderzoek ter plaatse. Ook verrichten agenten een buurtonderzoek en wordt bij ziekenhuizen in de regio gecheckt of er mensen met schotwonden zijn behandeld.

Heeft u iets gezien?

De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets hebben gehoord of gezien wat kan helpen bij het onderzoek. Misschien zijn er mensen die meer weten over de achtergrond van het incident? Heeft u informatie? Bel dan met 0900-8844.Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

bekijk hier het overzicht van alle schietincidenten in Zwolle van de afgelopen maanden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button