112 nieuwsNieuws uit ZwolleRegioVoorpagina

Politie zoekt dieven gietijzeren wielen van oude spoorbrug

Zwolle – Het moet een flinke klus zijn geweest voor de dieven. Twee enorme gietijzeren wielen van de voormalige spoorbrug zijn gestolen uit de uiterwaarden van de IJssel. De politie heeft in het opsporingsprogramma ‘Onder de loep’ van RTV Oost getuigen gevraagd zich te melden.

De diefstal van de loodzware wielen werd in april ontdekt. Vermoedelijk zijn de wielen tussen 12 maart en 14 april gestolen en is daarbij met een voertuig over een verhard pad vanaf de dijk langs de Hanzeboog gereden.

De loopwielen stonden vroeger bovenop het hefgedeelte van de oude spoorbrug. Als herinnering aan de inmiddels gesloopte spoorbrug lagen twee van de vier wielen bij een pijler in de uiterwaarden aan de Hattemse kant van de IJssel.

Heb je iets gezien in de uiterwaarden van de IJssel? Weet je waar die loopwielen nu zijn of waar ze te koop zijn aangeboden? Wie iets heeft gezien of weet kan contact opnemen met politie Zwolle via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter. Je kan ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto © Peter Denekamp
Foto © Politie
Foto © Peter Denekamp

Plaats op kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button