112 nieuwsNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Grote brandoefening bij de Stadkamer Centrum

Samenwerking tussen bedrijfshulpverlening en de brandweer

Zwolle – Dinsdagmiddag om half twee ging de sirene van het brandalarm af in de Stadkamer Centrum in Zwolle. De keuken van het ‘Huiskamer’-café op de begane grond van de bibliotheek stond vol rook. Het aanwezige publiek werd verzocht om naar de uitgangen te gaan. Een echte calamiteit was het niet. Het bleek namelijk te gaan om een gezamenlijke brandoefening van de bedrijfshulpverlening van de Stadkamer en de brandweer.

Nadat de bedrijfshulpverleners alle bezoekers van de Stadkamer veilig naar buiten hadden geleid was het wachten op het sein brandmeester. De BHV-ers zorgden er ondertussen voor dat niemand het pand meer binnen ging. Nadat het zogenaamde vuur geblust was is met een ventilator de nog aanwezige rook uit het gebouw geblazen. Daarna mochten de bezoekers weer naar binnen.

Een brandoefening op het werk moet eens in de zoveel tijd georganiseerd worden. Door een brandoefening te houden op het werk wordt de veiligheid van een bedrijf gecontroleerd. Zo wordt er gekeken of alle vluchtroutes in orde zijn, of iedereen op de hoogte is van de procedure bij een brand en of de BHV’ers goed om kunnen gaan met de brandoefening. Ook gaan alle branddeuren dicht. Wanneer het pand ook wordt ontruimd voor een brandoefening wordt er onder andere gekeken naar de vluchtroutes van een bedrijf en de organisatie van de ontruiming.

Gerelateerde artikelen

Back to top button