Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Poederlaagje sneeuw voor Zwolle van korte duur; vannacht mogelijk ijzel

Zwolle – Lichte sneeuwbuien hebben zaterdag aan het begin van de avond ook onze provincie bereikt. Overijssel en ook Zwolle is daarmee als één van de laatste gebieden door Koning Winter voorzien van een een witte deken. Veel is het niet, hooguit een centimeter op de plekken met een koude ondergrond.

Wie er van wil genieten moeten dat nu doen. Want de sneeuw verlaat rond middernacht het oosten. Na de sneeuwval kan er echter motregen voorkomen, die plaatselijk misschien nog aanleiding geeft tot ijzel.

Komende nacht trekt van het westen uit een zone met regen over het land, vooral in het noordoosten en oosten zou dit aanleiding kunnen geven tot verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel.

In het uiterste noordoosten is ook nog sneeuw mogelijk. De temperatuur ligt veelal rond het vriespunt, maar in de loop van de nacht loopt de temperatuur in het westen op naar ca. +5°C. Boven de westelijke helft van het land draait de wind naar het noordwesten en wordt matig, aan zee vrij krachtig, boven de oostelijke helft blijft de zwakke tot matige wind uit een zuidelijke richting waaien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button