Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle wint van ADO Den Haag!

Zwolle – Het feest in het uitvak wordt in de slotminuten al gevierd. PEC Zwolle staat op een 1-2 voorsprong bij ADO Den Haag en verdedigt met hand en tand die voorsprong. Het levert fijne taferelen na afloop op, in ieder geval voor even is Zwolle verlost van een nacompetitieplaats. ,,Een tevreden coach”, vertelt trainer Ron Jans.

Zwolle begon in Den Haag weer met Bram van Polen, Ryan Thomas en Danny Holla in de basis, dit ging ten koste van Philippe Sandler, Wouter Marinus en Josef Kvida. In die beginfase had Kingsley Ehizibue al direct een enrome kans om de formatie van trainer Ron Jans op voorsprong te schieten. Doelman Ernestas Setkus kon redding brengen, zoals hij wel vaker deze avond een Zwols doelpunt wis te voorkomen. Toch was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Spits Gervane Kastaneer kopte raak uit een hoekschop. Even was Zwolle van slag, maar al snel nam het weer het initiatief. Het leverde kansen op voor Queensy Menig, Nicolai Brock-Madsen, maar zij wisten niet te scoren. Dat deed vlak voor rust wel Ehizibue. Na een slimme steekbal van Ryan Thomas was het de rechtsbuiten die beheerst raak schoot in de verre hoek. ,,Wij moeten vanuit onze kracht spelen. Niet bikkelen, maar goed voetballen. In het eerste kwartier kregen we drie goede kansen. Maar je staat met 1-0 achter. In de beste fase van ADO scoren we in de tegenaanval 1-1″, vond Jans.

Ook bij de 1-2, zo’n tien minuten na rust, was Ehizibue belangrijk. Nadat Danny Holla de bal, misschien ietwat gelukkig, meekreeg, stuurde hij de Zwollenaar diep met een fijne bal in de diepte. Ehizibue bedacht zich niet en gaf in één keer voor, Brock-Madsen hoefde er alleen maar tegenaan te lopen. De Deen was na afloop blij. ,,Als een spits niet scoort, heeft hij niet goed gespeeld. Nu scoor ik eindelijk een belangrijk doelpunt. We zagen nu het echte PEC Zwolle.” Na dat doelpunt bleef Zwolle gevaarlijk en had het veel vaker moeten scoren. Maar met name Brock-Madsen vond of Setkus op zijn weg, of hij schoot de bal net naast of over het doel. ,,Ik vond dat het te spannend bleef. Je kon het zien aan de blijdschap bij de spelers, publiek. Wij zijn ook wel blij. Het meest blij ben ik met het voetbal. Dat biedt perspectief”, vertelde Jans. Daar maalde na afloop niemand meer over in het Zwolse kamp, de eerste overwinning van het kalenderjaar 2017 was binnen.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle weer in het Mac3Park stadion. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen FC Twente.

ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-2 (1-1)

Toeschouwers: 9.130
Scheidsrechter: Bax
Gele kaarten: El Mahdioui, Meissner, Duplan (ADO Den Haag), Holla, Van de Pavert, Marcellis (PEC Zwolle)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Warmerdam, Hola (70. Marinus), Saymak (79. Nijland), Ehizibue, Thomas, Menig (81. Schenkeveld), Brock-Madsen

ADO Den Haag: Setkus, David, Beugelsdijk, Meissner, Ebuehi, El Mahdioui, Trybull (84. Duplan), Bakker (60. Marengo), Schaken, Kastaneer (20. Van der Heijden), Becker

10. Kastaneer 1-0
38. Ehizibue 1-1
56. Brock-Madsen 1-2