Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle wint in Groningen en is zeker van play-offs

PEC Zwolle heeft een klein beetje revanche genomen voor de verloren bekerfinale. FC Groningen werd in het eigen Euroborg stadion met 1-0 verslagen. Tomas Necid maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Daardoor stijgt de ploeg naar een knappe zesde plaats op de ranglijst en is het definitief zeker van de play-offs om Europees voetbal.

In de eerste helft viel er maar weinig te beleven voor beide doelen. Jarchinio Antonia was namens de thuisploeg gevaarlijk, maar doelman Warner Hahn redde bekwaam. Aan de andere kant stichtte Zwolle sporadisch wat gevaar. Onder meer een poging van Ben Rienstra kon doelman Peter van der Vlag niet verontrusten.

In de tweede helft viel er meer te beleven. Stef Nijland was een aantal keren gevaarlijk, maar hij miste net het doel. Een kwartier voor tijd was het uiteindelijk Necid die uit de draai de score opende. In de slotfase kreeg Thomas Lam nog rood vanwege een doorgebroken speler, maar gescoord werd er niet meer. ,,Het was een leuke sfeer. Twee ploegen probeerden er negentig minuten wat leuks van te maken, maar dat is mislukt”, vertelde trainer Ron Jans.

Volgende week zondag wordt er in het IJsseldelta stadion afgetrapt tegen Feyenoord. De aftrap is om 14.30 uur.

FC Groningen – PEC Zwolle 0-1 (0-0).
Toeschouwers:  20.214
Scheidsrechter:  Blom
Rode kaart:  89. Lam (PEC Zwolle)
Gele kaart:  Van Hintum (PEC Zwolle)

FC Groningen: Van der Vlag, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet (72. Van der Laan), Antonia, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak (66. Van der Velden), Chery (77. Bacuna), De Leeuw
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki (46. Becker), Drost (46. Saymak), Thomas, Nijland (71. Necid)