KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

PEC Zwolle versterkt zich met nieuwe vleugelaanvaller

Zwolle – Het is PEC Zwolle gelukt om zich te versterken met een vleugelaanvaller. Virgil Misidjan (27) maakt de overstap van het Duitse 1. FC Nürnberg. In Duitsland had Misidjan nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar dat is per direct ontbonden. In Zwolle tekent de speler voor een half jaar.

Misidjan maakte in het seizoen 2011-2012 zijn debuut als profvoetballer in het shirt van Willem II. In dat seizoen wist FC Zwolle de titel te pakken en lukte het de Tilburgers uiteindelijk promotie te bewerkstelligen via de nacompetitie. In 2014 verdiende de pijlsnelle Misidjan een transfer naar de Bulgaarse grootmacht PFK Ludogorets waar hij teamgenoot werd van voormalig Zwolle-speler Jody Lukoki en onder meer uitkwam in de Champions League en Europa League. Ook won Misidjan vijf landstitels met Ludogorets. Na zijn periode in Bulgarije volgde de overstap naar Nürnberg dat in zijn eerste jaar nog oefenpartner was van PEC Zwolle tijdens het winterse trainingskamp in Spanje. Misidjan speelde toen een helft tegen zijn nieuwe werkgever.

Virgil Misidjan: ,,Toen ik via mijn zaakwaarnemer vernam dat PEC Zwolle interesse in mij toonde, is het balletje snel gaan rollen. Ik heb direct open kaart gespeeld. Ik vind op dit moment namelijk maar twee dingen belangrijk en dat is belangrijk zijn voor het team en mezelf laten zien. Voor elke nieuwkomer geldt dat hij zich eerst moet bewijzen op de trainingen. Daar ga ik vanaf het eerste moment dan ook hard mijn best voor doen.”

Technisch manager Mike Willems over de versterking: ,,Virgil is een hele rappe vleugelspeler die zowel op de linker- als rechtervleugel uit de voeten kan en de verdedigers zijn wil kan opleggen. Hij is vroeg vertrokken uit Nederland maar inmiddels gepokt en gemazeld. Virgil is het type speler waar wij naar op zoek waren. Zijn intrinsieke motivatie om voor PEC Zwolle te komen spelen, siert hem daarnaast ook. Ik hoop dat hij snel zijn draai vindt en van waarde gaat zijn voor het team.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button