Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle verslaat koploper PSV

Het ene doelpunt is nog mooier dan het andere. PEC Zwolle heeft vanavond met 3-1 van PSV gewonnen in een spectaculair duel. De treffers komen op naam van Jesper Drost, Joost Broerse en Ben Rienstra. ,,Beter dan dit kunnen we niet”, stelt een tevreden trainer Ron Jans.

Zwolle begon prima aan het duel, met enkele grote mogelijkheden voor Jody Lukoki. De rechtsbuiten schoot een keer naast en stuitte op doelman Jeroen Zoet van PSV. Daardoor konden de Eindhovenaren de score openen. Joost Broerse maakte hands in het strafschopgebied, Luuk de Jong benutte de toegekende penalty. De debuterende doelman Warner Hahn kon De Jong niet van scoren afhouden. Niet snel daarna schoot Jesper Drost de gelijkmaker binnen. De inzet leek houdbaar voor Zoet, maar het IJsseldelta stadion kon desondanks toch juichen.

Na rust had PSV wat meer controle over het duel, tot minuut 64. Invaller Oscar Hiljemark maakte een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Broerse schoot de bal vervolgens fraai achter Zoet. PSV nam risico om nog wat aan de achterstand te doen, maar in de tegenstoot besliste Ben Rienstra het duel. Een schitterende lob zorgde voor het einde van een prachtige avond. ,,Het ging wel aardig, ja”, beaamde Hahn. ,,Als je het in deze wedstrijd iemand gunt dan was het ‘opa’ Broerse wel. Zo noemen ze hem in het team, ik niet hoor. Het is echt een geuzennaam”, vond trainer Jans.