Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Ajax maatje te groot voor PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft in eigen huis koploper Ajax niet kunnen verrassen. De ploeg van trainer Ron Jans had het lastig in de eerste helft, maar kon de schade na rust niet mee repareren (0-2). ,,We hebben echt terecht verloren. Ajax heeft ons in leven gehouden. Het maakt niet uit welk systeem we vandaag speelden”, vond Jans.

In de eerste helft had Zwolle weinig in te brengen tegen Ajax. De Amsterdammers waren vooral op het middenveld de bovenliggende partij en kregen een vijftal grote mogelijkheden om de score te openen. Vooral Fiktor Fischer had een aantal goede mogelijkheden, maar hij had het vizier niet op scherp. Ook Amin Youness had na een klein kwartier spelen kunnen scoren, hij schoot oog in oog met doelman Kevin Begois de bal naast het doel. Toch kwamen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant kon door Amin Younes worden binnengewerkt. ,,Het was lastig de eerste helft, we kregen geen controle over het duel”, vond Thomas Lam, die in de rust geblesseerd het veld verliet. Ook Ryan Thomas moest door een blessure al voor rust van het veld. ,,Onze wissels waren noodgedwongen. In de rust zei ik ‘dit is PEC Zwolle niet, schaam je’. Na rust hebben ze alles gegeven”, vond trainer Ron Jans.

In de tweede helft ging het vervolgens ook een stuk beter. Zwolle kwam wat vaker voor het doel van Jasper Cillessen. Een vrije trap van invaller Stef Nijland werd door de Ajax-keeper uit de hoek getikt. Aan de andere kant was Arkadiusz Milik gevaarlijk, hij kon de bal net niet binnenglijden na een prima voorzet vanaf de zijkant. Zwolle probeerde het wel, maar tot levensgrote mogelijkheden kwam het niet meer. Daardoor kon Ajax in de slotfase het duel beslissen via invaller Thulani Serero. De middenvelder prikte de bal beheerst achter doelman Begois. Zodoende kwam er een einde aan de reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag tegen Ajax. ,,Graag wil ik de supporters bedanken, mede namens mijn vader, voor het prachtige spandoek”, vertelde Jans tot besluit.

Volgende week zondag komt PEC Zwolle weer in actie. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt op bezoek bij NEC in Nijmegen.

PEC Zwolle – Ajax 0-2 (0-1).
Toeschouwers:  12.500
Scheidsrechter:  Blom
Gele kaarten:  Marcellis, Sainsbury (PEC Zwolle), Riedewald (Ajax)

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Sainsbury, Van Hintum (53. Ehizibue), Lam (46. Nijland), Brama, Menig, Marinus, Thomas (41. Becker), Veldwijk

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Van de Beek, Klaassen, Gudelj, Fischer (85. Schone), Milik (81. Serero), Younes (68. Cerny)

37. Younes 0-1
86. Serero 0-2