Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle verliest oefenduel van VVV-Venlo

Zwolle / Hasselt – Vrijdagavond heeft PEC Zwolle in Hasselt geoefend tegen VVV-Venlo, de nummer 2 uit de Jupiler League van vorig seizoen. Op een waar biljartlaken van gastheer Olympia’28 gingen de bezoekers uit Limburg er met de zege vandoor. Ron Jans, die zijn team gedurende de wedstrijd net als dinsdag op tien posities wijzigde, zag zijn ploeg met 1-2 verliezen.

Het eerste kwartier viel er maar weinig te beleven op het goed gevulde sportpark. De eerste beste kans na 18 minuten was wel direct raak. Een diepe bal van Josef Kvída werd onderweg door een Venlonaar ongelukkig met het hoofd verlengd, waardoor Anass Achahbar vrij baan kreeg richting het doel. Na het omspelen van de uit zijn doel komende Maarten de Fockert, wist de spits de 1-0 te maken. Kingsley Ehizibue en Queensy Menig kregen in het restant van de eerste helft ieder een kans, maar vonden De Fockert als eindstation. Tussendoor voorkwam Kevin Begois dat Clint Leemans uit een vrije trap voor de gelijkmaker zorgde. Die gelijkmaker kwam overigens nog wel. Pal voor rust belandde een Venlose corner met enig fortuin voor de voeten van Nils Röseler, die op de doellijn het laatste tikje gaf: 1-1.

Bij aanvang van de tweede helft verschenen Philippe Sandler, Gustavo Hebling en Youness Mokhtar aan de aftrap. Bram van Polen, Rick Dekker en Wouter Marinus waren in de kleedkamer achtergebleven. Net als voor rust, vielen er nu ook nauwelijks kansen voor beide doelen te noteren. Na een goed uur voerde Jans nog eens twee wissels door. VVV-Venlo, dat nog ongewijzigd op het veld stond, nam het heft meer en meer in handen en dit resulteerde in de verdiende 1-2. Tim Receveur stond aan het einde van een sierlijke aanval en zette de bezoekers op voorsprong.

Met de laatste vijf verse krachten binnen de lijnen, probeerde PEC Zwolle nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar zover kwam het niet. Alleen Sandler was met een achterwaartsekopbal nog dichtbij succes. Zo liepen de Blauwvingers tegen de eerste nederlaag aan in de oefencampagne. Morgen staan de spelers opnieuw op en om het veld, maar dan om handtekeningen uit te delen tijdens de open dag. De eerstvolgende oefenwedstrijd is volgende week vrijdag in Hattem. Op het veld van VV Hattem is om 19:00 uur het Belgische KAA Gent de tegenstander.

PEC Zwolle – VVV-Venlo: 1-2 (1-1). (18′ Achahbar 1-0, 45′ Röseler 1-1, 73′ Receveur 1-2)

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen (46’ Sandler), Marcellis (76’ Evre), Van de Pavert (64’ Bruintjes), Kvída (64’ Van Looy), Dekker (46’ Hebling), Brama (76’ Saymak), Ehizibue (76’ Karagounis), Marinus (46’ Mokhtar), Menig (76’ Balogiannis), Achahbar (76’ Dabaghian).

VVV-Venlo: De Fockert, Rutten, Promes, Roseler, Janssen (85’ Korkmaz), Post, Van Crooij, Leemans, Seuntjens, Opoku (68’ Respen), Hunte (82’ Bezzat).