Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle verliest in Alkmaar

PEC Zwolle heeft de tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Op bezoek in Alkmaar gaat de ploeg van trainer Ron Jans met 1-0 onderuit tegen AZ. Markus Henriksen is de maker van het enige doelpunt. ,,We hebben gefaald vandaag om te laten zien wat we kunnen met PEC Zwolle. We hebben vandaag gewoon te weinig geboden”, stelt trainer Ron Jans.

In de eerste helft had Tomas Necid een grote kans namens Zwolle. Hij scoorde ook, maar maakte volgens scheidsrechter Kuipers hands. De treffer werd daaorm geannuleerd. Beide partijen konden maar moeilijk gevaar stichten voor de beide doelen. Aan het einde van de eerste helft moest doelman Warner Hahn handelend optreden op pogingen van Jeffrey Gouweleeuw (volley uit een hoekschop) en Nemanja Gudelj (vrije trap).

Na rust was AZ een stuk fanatieker en dreigender. Lange tijd hield Hahn Zwolle op de been, tot twintig minuten voor tijd. Uit een hoekschop scoorde Henriksen. Zwolle probeerde het via een slotoffensief nog, maar in de tegenstoot had AZ de betere kansen. Het bleef echter 1-0, waarmee de tweede nederlaag van het seizoen een feit werd. ” We zijn veel geprezen na PSV-thuis, maar dan moet je dat ook laten zien in uitwedstrijden. We zijn er nog lang niet “, aldus Jans.

Komende woensdag speelt PEC Zwolle thuis voor de KNVB-beker. In het IJsseldelta stadion wordt er om 20.00 uur afgetrapt tegen FC Oss.

AZ – PEC Zwolle 1-0 (0-0).
Toeschouwers: 14.748
Scheidsrechter: Kuipers

AZ: Rochet, Luckassen (76. Johansson), Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen, Henriksen, Ortiz, Gudelj, Haye (69. Hupperts), Rosheuvel (90. Elm), Tankovic

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Lam (76. Ioannidis), Saymak (61. Lukoki), Drost, Thomas (61. Nijland), Necid

72. Henriksen 1-0