Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoorpagina

PEC Zwolle ten onder tegen De Graafschap

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om het belangrijke thuisduel tegen De Graafschap te winnen. In een volgepakt MAC3PARK stadion wonnen de bezoekers afgetekend met 0-3.

PEC Zwolle had in de openingsfase een aantal mogelijkheden om te scoren. Een volley van Lennart Thy was een prooi voor De Graafschap-keeper Hidde Jurjus. Niet veel later schoot Mike van Duinen net buiten het strafschopgebied op doel, een poging die net voorlangs ging. Na die eerste minuten kregen de bezoekers meer grip op het spel van de Zwollenaren. Pelle Clement (schot naast en over) en Van Duinen (schot geblokt) kregen nog aardige kansen, maar het was De Graafschap dat als eerste tot scoren kwam. Een voorzet van Charlison Benschop werd door Thomas Lam in eigen doel gekopt.

tekst gaat verder onder de foto

Foto © Peter Denekamp

In de tweede helft probeerde Zwolle wat aan de achterstand te doen, maar de beste kansen waren voor De Graafschap. Nadat Benschop op Van der Hart stuitte en Javier Vet voorlangs kopte was het Benschop zelf die na iets meer dan een uur spelen de 0-2 in het doel punterde. Een mokerslag van jewelste die de thuisploeg niet meer te boven kwam. Kingsley Ehizibue kon de wedstrijd nieuw leven inblazen, maar kopte voor een open doel naast. Een comeback bleek er niet meer in te zitten. Ook niet na een rode kaart voor invaller Fabian Serrarens van De Graafschap. Even leek Zwolle zich op te richten, maar vlak daarna sloegen de bezoekers via de counter toe. Burgzorg maakte het derde doelpunt.

PEC Zwolle – De Graafschap 0-3 (0-1).
Toeschouwers: 13.823
Scheidsrechter: Martens
Rode kaart: 77. Serrarens (De Graafschap)
Gele kaarten: Van Polen (PEC Zwolle), Straalman (De Graafschap)
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal, Bouy (71. Leemans), Clement, Flemming, Van Crooij (71. Elbers), Thy, Van Duinen
De Graafschap: Jurjus, Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima, Vet, El Jebli, Matusiwa, Narsingh (75. Van Mieghem), Benschop (71. Serrarens), Burgzorg
36. Lam (eigen doelpunt) 0-1