Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle start oefencampagne met ruime zege

Zwolle – Nieuwleusen – PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag de oefencampagne afgetrapt in Nieuwleusen. Op het hoofdveld van de plaatselijk S.V. namen de Zwollenaren het op tegen het Regioteam Effeweg.nl. Een team dat bestond uit spelers van de lokale verenigingen SV Nieuwleusen en USV alsmede spelers van buurtverenigingen. De selectie van Ron Jans deed zijn sportieve plicht en won met dubbele cijfers: 0-10.

Het was Youness Mokhtar die de score na zes minuten opende. Diezelfde Mokhtar, die de tweede seizoenshelft van vorig seizoen niet speelgerechtigd was, maar dat komend seizoen wel weer is, tekende niet veel later ook voor de 0-2. Dit was mede te danken aan gegrabbel van keeper Timo Muller. Na ruim een kwartier zorgde Bram van Polen voor het derde doelpunt. Dat deed de aanvoerder vanaf elf meter, nadat Kingsley Ehizibue gevloerd was binnen het strafschopgebied van het Regioteam. Dirk Marcellis (rebound) was de volgende die het net wist te vinden, gevolgd door Wout Brama. De middenvelder legde aan van een meter of 25 en werkte de bal met veel gevoel in de rechterbovenhoek. Queensy Menig was niet veel later na een oogstrelende actie dichtbij het zesde doelpunt, maar stuitte op de sluitpost. Wouter Marinus had na een half uur meer geluk en maakte het halve dozijn vol. Dat was nog niet de ruststand want ook Josef Kvida (uit een corner) en Menig (na het omspelen van doelman Muller) scoorden nog voor rust. Halverwege was de stand 0-8.

Met tien nieuwe namen trad PEC Zwolle aan voor het tweede bedrijf. Ook het Regioteam Effeweg.nl was vernieuwd. Bij Zwolle onder meer speeltijd voor Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis en Max de Boom die allen het voorbije seizoen wegens een kruisbandblessure aan de kant stonden. Voor De Boom duurde de rentree maar een kwartier. De speler die twee seizoenen terug in Tilburg debuteerde en met een assist op Tomas Necid mede verantwoordelijk was voor de 0-1 eindstand, werd met hamstringklachten uit voorzorg naar de kant gehaald. Karagounis, die nog dichtbij een doelpunt was, werd een kwartier voor tijd net als Saymak geheel volgens plan gewisseld. Het was toen al 0-9. Met een fraai schot wist aanwinst Anass Achahbar namelijk ook een duit in het zakje te doen.

Hierna stokte de productie. Pas zeven minuten voor tijd kon er nog eenmaal gejuichd worden. Tarik Evre lepelde de bal met een sierlijke boog in het net en bepaalde daarmee de eindstand op 0-10. Dinsdag 5 juli speelt Zwolle net als vorig jaar zomer op sportpark De Wetering in en tegen Genemuiden. Dat duel begint om 19:30 uur.

Scoreverloop: 0 – 10

7’ Mokhtar 0-1, 15’ Mokhtar 0-2, 18’ Van Polen pen. 0-3, 20’ Marcellis 0-4, 25’ Brama 0-5, 30’ Marinus 0-6, 40’ Kvida 0-7, 45’ Menig 0-8, 61’ Achahbar 0-9, 83’ Evre 0-10)

Opstelling PEC Zwolle:

PEC Zwolle (eerste helft): Hauptmeijer, Van Polen, Marcellis, Van Looy, Kvida, Brama, Marinus, Dekker, Menig, Mokhtar, Ehizibue.

PEC Zwolle (tweede helft): Hauptmeijer, Evre, Sandler, Van de Pavert, Bruintjes, Hebling, Balogiannis, Saymak (76′ Dekker), De Boom (63′ Ehizibue), Achahbar, Karagounis 76′ Kvida).