Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle sluit voorbereiding af met winst

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdag in eigen huis de voorbereiding met een goed gevoel afgesloten. Voor ruim vierduizend toeschouwers versloeg Zwolle het Turkse Gençlerbirliği SK. Anass Achahbar was de matchwinner. De nummer negen scoorde na ruim tien minuten in de tweede helft het enige doelpunt: 1-0.

Het was Achahbar die als eerste het doel van keeper Per Hopf onder vuur nam. Een schot uit de draai ging maar rakelings over. Een uithaal van Youness Mokhtar leek na een kwartier spelen goed voor de 1-0 maar aanvoerder Ahmet Yilmaz Calik voorkwam met het hoofd, zonder daar zelf weet van te hebben, deze treffer. Een Zwolse treffer leek in de maak maar zover kwam het andermaal niet. Een wonderschone steekpass van Mokhtar bracht Kingsley Ehizibue in stelling, maar doelman Hopf tikte diens inzet tot hoekschop. Het bleef kansen regenen voor Zwolle. Zo schoot Queensy Menig naast na een listig overstapje van Mokhtar en zag diezelfde Menig even later hoe opnieuw Calik een doelpunt voorkwam, nu op de doellijn. Gençlerbirliği kwam nauwelijks in het stuk voor, maar kreeg op slag voor rust toch bijna de voorsprong in de schoot geworpen, toen Bram van Polen een voorzet ongelukkig beroerde. Via de lat stuiterde de bal het speelveld uit.

Pas na rust kwam de verdiende 1-0 voorsprong voor de Zwollenaren. Invaller Stef Nijland, die de zieke Kinglsey Ehizibue verving, gaf vanaf rechts strak voor waarna Achahbar er als de kippen bij was om bij de eerste paal af te drukken. Nijland was enkele minuten later met een verwoestende uithaal zelf ook dichtbij succes, maar zag de doelman redding brengen. De daaropvolgende rebound was niet aan Mustafa Saymak besteed.

De Turken kregen na een uur spelen dan toch de kans op de gelijkmaker. Het was aan Mickey van der Hart te danken dat de uithaal van Michel Landel niet tegen de touwen ging. Ondanks een achttal wissels wisten de bezoekers nauwelijks meer gevaar te stichten. PEC Zwolle speelde de wedstrijd volwassen uit.

Vrijdag 5 augustus opent PEC Zwolle het nieuwe seizoen op bezoek bij N.E.C. Nijmegen. Dat duel begint om 20:00 uur. Zaterdag 13 augustus wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld. Om 20:45 uur is de kampioen van de Jupiler League, Sparta Rotterdam, de tegenstander.

PEC Zwolle – Gençlerbirliği SK: 1-0 (0-0). (56′ Achahbar 1-0)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Kaarten: –

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Saymak (74′ Thomas), Menig (74′ Mastour), Mokhtar, Ehizibue (46′ Nijland), Achahbar (82′ Karagounis).

Gençlerbirliği SK: Hopf, Oguz, Çalik, Politsevich, Pehlivan, Skulason, Şahin, Landel, Kahveci, Gürler, Stancu.