KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle sluit oefencampagne af met nipte nederlaag

PEC Zwolle kwam uitstekend uit de startblokken, want al in de tweede minuut werd de score geopend. Filip Krastev bereikte Braydon Manu met een prima pass, waarna de aanvaller zijn eerste doelpunt maakte in het blauw en wit: 1-0. Vlak na het verstrijken van het eerste kwartier kwamen de bezoekers uit Italië op gelijke hoogte. Spits Christian Gytkjaer kreeg in het strafschopgebied ruimte om uit te halen en met een schuiver in de linkerhoek passeerde hij doelman Jasper Schendelaar. De Zwollenaren waren in het vervolg van de eerste helft het meest dreigend. Een fraai afstandsschot van Davy van den Berg vloog net over het doel heen en Tristan Gooijer zag een inzet voor de lijn gekeerd worden door een tegenstander.

Gelijkopgaande wedstrijd

PEC Zwolle en Venezia FC deden voor rust niks voor elkaar onder en het spelbeeld veranderde niet in het tweede bedrijf. Manu kon na iets meer dan een uur spelen zijn tweede treffer van de middag maken, maar zijn inzet werd vlak voor de doellijn tegengehouden. De bezoekers kwamen tot een paar afstandsschoten waar Jasper Schendelaar weinig moeite mee had. Lange tijd leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, maar vlak voor tijd werd er toch nog gescoord door de Italianen. Met een rake doelpoging bezorgde Nicholas Pierini zijn ploeg de zege: 1-2.