Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle scoort er acht in Hattem

Zwolle -In Hattem heeft PEC Zwolle dinsdagavond ook zijn tweede oefenwedstrijd gewonnen. Tegen de plaatselijke VV werd het 0-8. Waar in Wijthmen zaterdag Jarno Westerman voor drie treffers tekende, was het in Hattem Zian Flemming die op schot was. De aanvaller scoorde alle vijf de treffers in het tweede bedrijf.

Vroege openingsgoal

De start van PEC Zwolle was veelbelovend, want al in de tweede minuut was het raak. Clint Leemans wist met zijn handelsmerk, een vrije trap, de 0-1 op het scorebord te schieten. Na een harde overtreding op Lennart Thy, schoot de middenvelder via de paal binnen. Daarna was het wederom Leemans die het de defensie van Hattem moeilijk maakte, maar zonder resultaat. Na een goed kwartier verdubbelde Eliano Reijnders de score, na slecht wegwerken van de doelman van VV Hattem. PEC Zwolle reeg vervolgens de kansen en zeker de hoekschoppen aaneen, maar Reijnders, Leemans en Thy wisten niet te scoren. Dat lukte Mike van Duinen wel. De spits had maar een klein gaatje nodig om de trekker doeltreffend over te halen: 0-3. Thy moest twee minuten later de vierde treffer maken, maar zag dat zijn hakbal van de doellijn werd gehaald.

Hattrick voor Flemming

Zian Flemming trof al snel na rust doel. De aanvaller kreeg de bal uit de kluts tegen zijn arm, waarna de bal het doel in stuiterde. De treffer kon echter niet op de goedkeuring van de scheidsrechter rekenen, waardoor het 0-3 werd. Die stand veranderde ook niet toen Bram van Polen, hersteld van een schouderkwetsuur, het doel onder vuur nam. Thomas van den Belt kreeg een nog grotere mogelijkheid, maar vond de paal. Diezelfde paal stond nog geen minuut later ook een treffer van Flemming in de weg. Flemming kon ook zijn handtekening onder de 0-5 zetten, al was het fraaie voorwerk ditmaal van Pelle Clement. De 0-6 was een exacte kopie, al had Clement nu ook zelf kunnen afronden. Het tweetal kon samen af op het Hattemse doel, waar Clement niet zelfzuchtig bleek.

Quintet

Daarmee was de koek nog niet op, want in de slotfase scoorde Zwolle nog tweemaal en net als alle andere treffers na rust was Flemming de doelpuntenmaker. Daardoor liepen de Blauwvingers in de slotfase nog uit naar een 0-8 voorsprong, wat ook de eindstand werd.

VV Hattem – PEC Zwolle: 0-8 (0-3).
Toeschouwers: 1400
PEC Zwolle eerste helft:
Zetterer, Bajselmani, Doué, Reijnen, Paal, Leemans, Quispel, Van Duinen, Westerman, Thy en Reijnders.
PEC Zwolle tweede helft: Zetterer, Van Polen, Dekker, Doué (69. Bajselmani), De Bert, Hamer, Van den Belt, Clement, Van Crooij, Flemming en Elbers.
2. Leemans 0-1
17. Reijnders 0-2
39. Van Duinen 0-3
69. Flemming 0-4
75. Flemming 0-5
84. Flemming 0-6
88. Flemming 0-7
89. Flemming 0-8