Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

PEC Zwolle pakt punt tegen AZ

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ (1-1). Jody Lukoki scoort namens de Zwollenaren na een kwartier spelen, nadat eerder al Nemanja Gudelj AZ op voorsprong heeft gezet. Beide trainers kunnen na afloop leven met het gelijkspel. ,,AZ is een lastige tegenstander voor ons. Wij kregen kansen, het ging veel heen en weer, maar we zijn niet in het mes gelopen”, constateert Ron Jans.

De eerste hoekschop van AZ, na vier minuten spelen, leverde direct de openingstreffer op. De bal belandde bij de tweede paal bij Gudelj. De middenvelder van AZ draaide naar binnen toe en schoot fraai raak in de verre hoek. Zwolle had het daarna even lastig, want een poging van Muamer Tankovic ging voorlangs. Toch kon Zwolle al snel weer op gelijke hoogte komen. Ryan Thomas zette goed door en stuurde Jody Lukoki weg. De buitenspeler schoot beheerst binnen achter doelman Esteban. Na het eerste kwartier golfde het spel op en neer op het sneeuwvrij gemaakte veld, maar Zwolle en AZ scoorden niet. ,,We hadden het lastig in het begin, maar we kwamen er toch door heen”, vond Jans.

De start van de tweede helft was voor AZ, dat al meteen een grote kans had via Aron Jóhannsson. De IJslandse spits probeerde met een stiftje Warner Hahn te passeren, maar zijn inzet miste het doel volledig. Na het lastige begin nam Zwolle in het laatste kwart van de wedstrijd de regie over. Invaller Sheraldo Becker had nog een prima kans, maar hij volleyde de bal naast. Een poging van Bart van Hintum van afstand werd door Esteban onschadelijk gemaakt. ,,Ik denk dat een gelijkspel terecht is geweest, al had er in de laatste tien minuten meer ingezeten. Wel jammer, want van AZ had ik natuurlijk graag willen winnen”, vertelde Thomas Lam, die negen jaar bij AZ heeft gespeeld.

Dinsdag komt PEC Zwolle in actie voor de KNVB-Beker. Om 18.30 uur wordt er in Leeuwarden afgetrapt tegen SC Cambuur.

PEC Zwolle – AZ 1-1 (1-1).
Toeschouwers: 12.250