KabelkrantLevensbeschouwingNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Paasgroeten voor gedetineerden

Zwolle – Honderden protestantse kerken sturen met Pasen duizenden kaarten naar gedetineerden. Met deze paasgroeten willen kerkgangers laten weten dat er aan gevangenen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. De eerste kaarten worden op zondag 24 maart persoonlijk overhandigd in Zwolle.

Het thema is ‘Jezus leeft! Ga mee!’ De opstanding van Jezus uit de dood opent de weg vanuit het donker naar het licht. Dit is ook duidelijk te zien op de afbeelding op de paaskaarten van 2024. Dezeis gemaakt door een gedetineerde vrouw in de penitentiaire inrichting in Zwolle.

Jonathan Stam, lid van het moderamen van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland, zal de eerste paasgroeten persoonlijk overhandigen tijdens een kerkdienst in de gevangenis van Zwolle: “We willen met deze actie laten weten dat niemand er alleen voor staat, ook niet als je achter gesloten deuren zit. Hoe duister het ook mag zijn in je leven, de goede boodschap van Pasen geldt voor iedereen!”

De Paasgroetenactie is een jaarlijks initiatief van de Protestantse Kerk, KokBoekencentrum, stichting Epafras en het protestants justitiepastoraat. Er gaan kaarten naar zowel Nederlands- als Engelstalige gedetineerden in Nederlandse gevangenissen. Nederlanders in buitenlandse gevangenissen ontvangen ook een paasgroet. Naast deze actie voor gedetineerden ondersteunt Kerk in Actie ook initiatieven voor ex-gevangenen. Daarom biedt Gevangenenzorg Nederland kerken de mogelijkheid om hen een bemoedigingspakket te geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button