Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle pakt dik verdiend punt tegen AZ

Zwolle – Op bezoek bij AZ heeft PEC Zwolle zondagmiddag een mooi punt gepakt. Door een doelpunt van Zian Flemming twee minuten voor tijd, eindigde het duel in het AFAS stadion in 2-2.

Zonder de geblesseerden Sepp van den Berg en Clint Leemans, maar met Gustavo Hamer en Denis Genreau in de basis, had PEC Zwolle het lastig in de openingsfase. AZ zette Zwolle vroeg onder druk, vooral ook dankzij de aanvallende backs van de thuisploeg. Ricardo van Rhijn schoot al snel in kansrijke positie over, terwijl linksback Thomas Ouwejan aan de basis van de 1-0 stond. Oussama Idrissi combineerde met Ouwejan, waarna hij de bal zelf achter Mickey van der Hart schoot.

Na dat lastige begin kreeg PEC Zwolle steeds meer kleur op de wangen. Het betere spel leverde ook prima kansen op. Younes Namli kwam op rechts gevaarlijk door en legde de bal terug op de rand van het strafschopgebied. Mike van Duinen miste de bal echter jammerlijk. Niet lang daarna was het dankzij Van Duinen alsnog 1-1. De aanvaller zette Ron Vlaar onder druk, waarna Vito van Crooij de bal kon meenemen en binnenschieten. Vlak daarna was de Zwolse spits dicht bij de 1-2. Van Duinen omspeelde Vlaar, maar zijn poging belandde op de paal.

Met het goede gevoel van de eerste helft in de benen, trok PEC Zwolle dat in het eerste deel van de tweede helft door. AZ ging weliswaar op jacht naar de 2-1, maar grote kansen leverde dit de Alkmaarders niet op. Zwolle kwam in de counter een keer heel dichtbij gevaar, maar de voorzet van Kingsley Ehizibue ging net langs Van Duinen. Na driekwart wedstrijd was AZ via Gudmundsson dichtbij de 2-1, maar zijn poging ging rakelings voorlangs. Vlak daarna miste Guus Til ook een enorme kans en opnieuw ontsnapte Zwolle aan een achterstand.

De aanvoerder van AZ scoorde een kwartier voor tijd alsnog. Een voorzet vanaf rechts werd nog weggewerkt, maar belandde voor de voeten van Til, die de bal simpel kon afronden. Een klap van jewelste, helemaal omdat vlak daarvoor Zwolle verzuimde om in de counter toe te slaan. In de slotfase probeerde PEC Zwolle met Gianluca Scamacca nog iets te forceren en dat leverde alsnog de gelijkmaker op. Scamacca stuurde Van Duinen weg, die de bal fraai neerlegde op het hoofd van die andere invaller, Flemming (2-2).

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle weer thuis in het MAC3PARK stadion. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt tegen Excelsior.

AZ – PEC Zwolle 2-2 (1-1)

Toeschouwers: 15.354

Scheidsrechter: Kamphuis

Gele kaarten: Svensson (AZ), Paal, Dekker, Van Crooij (PEC Zwolle)

AZ: Bizot, Svensson, Vlaar (57. Maher), Van Rhijn, Ouwejan, Midtsjo, Koopmeiners, Til, Idrissi, Johnssen (57. Seutjens), Gudmundsson

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal, Dekker (83. Scamacca), Hamer, Genreau (64. Flemming), Namli (78. Elbers), Van Duinen, Van Crooij

10. Idrissi 1-0

36. Van Crooij 1-1