SportVoetbalVoorpagina

Video – PEC Zwolle onderuit tegen SV Meppen

Zwolle – Een sterk verjongd PEC Zwolle heeft de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Het Duitse SV Meppen is in Wijthmen met 2-5 te sterk. De Zwolse treffers zijn van Mike van Duinen en Zian Flemming.

Zwolle had het in de eerste helft knap lastig met Meppen, dat uitkomt in de derde Bundesliga. Al na vijf minuten keek de formatie van trainer John van ‘t Schip tegen een achterstand aan. Een misverstand achterin werd afgestraft door Thorben Deters. Nadat ook Martin Wagner nog een volley naast schoot, kwam PEC wat beter in het spel. Gustavo Hamer en Zian Flemming probeerden het, maar het was Mike van Duinen die voor de gelijkmaker zorgde. De spits scoorde vanaf de strafschopstip, nadat arbiter Timmer een overtreding op Ryan Thomas in het strafschopgebied zag. Niet veel later floot de scheidsrechter opnieuw, maar dan voor de Duitse bezoekers. Max Kremer benutte die buitenkans.

Na rust repareerde de basisploeg de achterstand. Nadat Luca Tankulic de bal nog op de lat schoot namens Meppen, was het Zian Flemming met de 2-2. Na een hoge lange bal van Gustavo Hamer kopte Flemming de bal fraai over de doelman heen. Nadat PEC Zwolle tien keer wisselde -keeper Mickey van der Hart bleef staan – en de gemiddelde leeftijd aanzienlijk daalde, kwam Meppen andermaal op voorsprong. Carlos da Silva tikte een voorzet in het eigen doel. De jeugdige invallers probeerden daarna nog voor de 3-3 te gaan, maar in de slotfase liep Meppen uit naar 2-5.

Zaterdag wacht voor PEC Zwolle het treffen met mede-eredivisionist Excelsior. Er wordt andermaal in Wijthmen afgetrapt, om 14:00 uur.

PEC Zwolle – SV Meppen 2-5 (1-2)

Scheidsrechter: Timmer

Opstellingen
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue (61. Woudstra), Lachman (61. Da Silva), Koorman (61. De Bert), Ligeon (61. Benschop), Bakker (61. Yildiz), Hamer (61. Van den Belt), Genreau (61. Kaptein), Thomas (61. Israelsson), Flemming (61. Reijnders), Van Duinen (61. Ondaan)

SV Meppen: Domaschke, Jesgarzewski, Vidovic, Kremer, Kleinsorge, Puttkammer, Undav, Posipal, Wagner, Vrzogic en Deters.