Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle onderuit in Almelo

Zwolle / Almelo – Een gehavend PEC Zwolle heeft bij Heracles Almelo geen resultaat kunnen boeken. De thuisploeg is na rust effectiever en wint dankzij treffers van Illias Bel Hassani en Jaroslav Navratil met 2-0. ,,Al vroeg moesten we wisselen en schuiven. Zo gauw het strafschopgebied in de buurt kwam duurde het bij ons te lang”, vertelt trainer Ron Jans.

Tegenvaller

Zwolle moest al gauw een tegenvaller incasseren. Aanvoerder Bram van Polen moest vanwege een bovenbeenblessure al binnen tien minuten het veld verlaten. De ploeg van Jans zat al niet ruim in de achterhoedespelers doordat ook Ouasim Bouy met griep niet kon meespelen. Zwolle had desondanks de controle en kreeg via Bart Schenkeveld een kans. De linksback stoomde op en leek binnen het strafschopgebied onderuit gehaald te worden. ,,Schenkeveld deed alles goed, we hadden recht op een strafschop. Het wordt een keer tijd dat we ergens recht op hebben”, vond Jans. ,, Bij PSV hadden we recht op een strafschop, daarna nog drie keer. Dit was vier. Benieuwd of we nog vier onterechte penalty’s meekrijgen.” Aan de andere kant was Wout Weghorst gevaarlijk, doelman Mickey van der Hart redde bekwaam.

Tweede helft

Na tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Illias Bel Hassani kreeg de bal uit een klutssituatie voor zijn schoenen en schoot beheerst raak. Zwolle probeerde het wel, maar menig aanval stokte richting het strafschopgebied van Heracles. Ook het inbrengen van Sander Thomas en Wouter Marinus veranderde daar niets aan. In de slotfase was het Heracles dat via Navratil op 2-0 kwam. ,,Heracles was effectiever”, constateerde Jans.