Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoorpagina

PEC Zwolle capituleert in slotfase

Zwolle  – Lange tijd lijkt PEC Zwolle op weg naar een resultaat in Nijmegen. Na een eerste helft waarin het de beste kansen had tegen N.E.C. breekt een rode kaart voor Thierry Lutonda de Zwollenaren op na rust. Vlak voor tijd is het Rober González die ervoor zorgt dat PEC Zwolle zonder punten naar huis gaat (1-0).

Prima eerste helft voor PEC

Met Dylan Vente en debutant Simon Graves in de basis kende PEC een prima eerste helft. De Zwollenaren hadden de controle over de wedstrijd en kwamen met enige regelmaat in de buurt van het doel van N.E.C. In de stromende regen was het eerste echt gevaarlijke moment van Ody Velanas. De ditmaal als rechtsbuiten acterende Velanas trok vanaf de zijkant naar binnen en leek te kunnen schieten. Zijn breedtepass kwam uiteindelijk op de rand van het strafschopgebied terecht bij Anouar El Azzouzi. Diens poging ging voorlangs.

Bal op de lat

Davy van den Berg had de grootste kans voor PEC, na een half uur spelen schoot hij van dichtbij op de lat. Ook in de blessuretijd van de eerste helft had onze aanvoerder een prima schietmogelijkheid, maar die poging ging recht op keeper Roefs af. N.E.C. stelde daar weinig tegenover, PEC had de zaken prima op orde.

Rode kaarten

In de tweede helft werd het duel meer open en werd de schade qua personele bezetting voor de mannen van Johnny Jansen steeds groter. Het begon met keeperstrainer Diederik Boer, die binnen vijf seconden twee keer geel kreeg van scheidsrechter Van der Eijk, die er de hele avond al niet lekker in zat, wegens aanmerkingen op de leiding. Tien minuten daarna mocht Thierry Lutonda gaan douchen na een tweede gele kaart. Ondertussen had PEC ook in dat tweede bedrijf kansen om de score te openen. Filip Krastev kroop voor zijn man bij een gevaarlijke voorzet, maar zag de bal net naast gaan. Een volley van Velanas ging via een N.E.C.’er net over het doel van keeper Roefs.

Na de rode kaart van Lutonda werd het overleven voor PEC. De mannen van Jansen vochten zich richting het einde van de wedstrijd en gaven tegen een man meer maar weinig kansen weg. Totdat het in minuut 87 alsnog misging en González de bal kon binnenschieten. Invaller Thomas Buitink had in blessuretijd nog een kans op de gelijkmaker, maar hij vond de doelman op zijn weg.

Volgende week zondag komt Heracles Almelo op bezoek in het MAC3PARK stadion. Aftrap in Zwolle is om 14:30 uur. Koop hier de laatste kaarten voor dit heerlijke Overijsselse onderonsje.