Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle boekt tegen Heracles Almelo op overtuigende wijze eerste driepunter

Audio verslag: Evert Jan Pasman

Zwolle – De eerste drie punten van het seizoen zijn een feit voor PEC Zwolle. In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo spelen de mannen van Johnny Jansen een sterke wedstrijd. Dankzij doelpunten van de beide Dylan’s – Vente en Mbayo – en Filip Krastev wordt dat ook uitgedrukt in de eindstand na negentig minuten: 3-0.

Met basisdebutant Sherel Floranus en Damian van der Haar (voor de geschorste Thierry Lutonda) vanaf de aftrap begon PEC Zwolle meer dan uitstekend aan het duel met Heracles. Met lekker combinatiespel werden de Heraclieden naar achteren gedrukt. De eerste echt grote kans van de wedstrijd leverde ook direct de openingstreffer op. Uit een ingooi kwam de bal bij Filip Krastev terecht, die besloot het op een lopen te zetten. De Bulgaar probeerde met zijn schot keeper Fabian de Keijzer te verschalken, maar via een Heracles-verdediger kwam de bal voor de voeten van Dylan Vente. De spits wist met dat cadeautje wel raad: 1-0.

PEC Zwolle doelman Jasper Schendelaar over de wedstrijd tegen Heracles (3-0 winst) eerste overwinning, reddingen, en teammanager – Interview Evert Jan Pasman

Sterk voor rust

Ook na dat doelpunt bleef PEC de controle houden. Het leverde kansen op voor onder meer Davy van den Berg en Vente, maar scoren deden de Zwollenaren niet. Heracles kwam sporadisch in de buurt van Jasper Schendelaar, die wel in actie moest komen op pogingen van Shiloh ’t Zand en Juho Talvitie.

Afgekeurde treffer

Begin tweede helft leek PEC Zwolle op 2-0 te komen, toen Krastev met een kopbal scoorde. Het doelpunt werd echter geannuleerd, omdat hij een overtreding had gemaakt op Mimeirhel Benita. Daarna was er een fase dat de bezoekers hun neus wat meer aan het venster drukten. Schendelaar moest redding brengen op een vrije trap van ’t Zand en zag vaker een Heraclied voor zich opduiken. PEC had via Floranus nog een aardige mogelijkheid, maar hij zag zijn poging geblokt worden.

In het laatste kwart kreeg Heracles een enorme kans op de gelijkmaker, toen Mario Engels oog in oog kwam met Schendelaar. Hij omspeelde de doelman, maar kon de bal niet tussen de palen krijgen. Invaller Thomas Buitink kreeg vlak na zijn rentree de kans op 2-0. Met een katachtige reflex schopte De Keijzer de bal tegen de lat, in de rebound bracht De Keijzer andermaal redding op een schot van Buitink. Gelukkig viel een minuutje later wel door een prima schuiver van de andere invaller Dylan Mbayo: 2-0.

PEC bleef daarna overeind tegen Heracles, dat alles op de aanval gooide en daardoor veel ruimte weggaf. Met een andere debutant binnen de lijen, de deze week gepresenteerde Olivier Aertssen maakte zowel zijn debuut als PEC Zwolle-speler alsook zijn eredivisiedebuut, werd het via Krastev ook nog 3-0, na goed voorbereidend werk van Mbayo. Daarmee was de eerste driepunter een feit en dat werd uitgebreid gevierd in het MAC3PARK stadion, waar vertrekkend teammanager Isaak Teunis voor een volgepakte noordtribune afscheid nam.

Na de interlandperiode gaat PEC Zwolle op bezoek bij een andere provinciegenoot, FC Twente. De aftrap op zaterdag 14 september is om 16:30 uur.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 3-0 (1-0)

Toeschouwers: 13.731

Scheidsrechter: Gözübüyük

Gele kaarten: Fichtinger (PEC Zwolle), Mesik (Heracles Almelo)

Opstellingen

PEC Zwolle: Schendelaar, Floranus, Graves, Mac Nulty, Van der Haar (81. Aertssen), El Azzouzi (81. Reijnders), Fichtinger (64. Mbayo), Van den Berg, Velanas, Vente (73. Buitink), Krastev

Heracles Almelo: De Keijzer, Benita (80. Wieckhoff), Mirani (80. Limbombe), Engels, ’t Zand, Roosken, De Keersmaecker, Talvitie (72. Kulenovic), Mesik, Van Kaam (46. Scheperman), Podgoreanu