SportVoetbal

PEC verliest in Almelo de 4e uitwedstrijd op rij

Zwolle – Bij oer-Hollands weer is PEC er vanavond niet in geslaagd om een einde aan de slechte uitreeks te maken. De ploeg van John van’t Schip verloor vanavond haar vierde uitwedstrijd op een rij met 2-1 van Heracles Almelo.

In de 1e helft zat de kou nog duidelijk in de benen. Zonder echt explosief te spelen ging het spel tussen Heracles en PEC op en neer. Waar Heracles Ryan Thomas zo veel mogelijk uit de wedstrijd speelde en via Vermeij druk naar voren probeerde te zetten. Speelde PEC in balbezit veelal via Saymak. Echt mooi was de wedstrijd met een mat-thuispubliek niet.
Kansen kwamen er wel.

In de 13e minuut krijgt Parzyszek (die voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basis mocht beginnen) een grote kans als hij een op maat gespeelde voorzet van Kingsley krijgt. De bal hoefde Parzyszek alleen nog binnen te schieten maar helaas maaide de spits over de bal heen. Waar Heracles vervolgens een aantal kansen kreeg kwam de eerste grote kans voor PEC pas weer in de 37e minuut. Uit een corner stond Kingsley volledig vrij maar een gebrekkig timing zorgde ervoor dat hij onder de bal doorging.

Waar het PEC aan doelgerichtheid ontbrak waren de aanvallers bij Heracles wel scherp. Na een aantal grote kansen kwam de thuisploeg in de 41e minuut op voorsprong. Kingsley dekte lucht en Peterson kan vrij binnen koppen. Ruststand 1-0.

In het begin van de de 2e helft zette PEC aan voor de gelijkmaker. Thomas speelde zich een aantal keren vrij en Mokthar en Namli werden bereikt. In de 50e minuut kwam PEC op de gewenste gelijkmaker. Namli wordt op snelheid bereikt en speelde de bal naar de vrij lopende Parzyszek. Dit keer reageerde de Pool wel alert en schoot de bal in de korte hoek. 1-1! Waar PEC na de gelijkmaker voor een 1-2 ging was Heracles het spel even kwijt. Het was dan ook extra balen dat juist Heracles en niet PEC in de 62e minuut op voorsprong kwam.

Zoals wel vaker dit seizoen was Freire bij de tegengoal betrokken. Opnieuw had dit alles met de gebrekkige voetballende kwaliteiten van de Zuid-Amerikaan te maken. Na een rare looplijn werd de bal door Freire slecht weggewerkt en kon Heracles spits Vermeij de bal simpel binnen schieten. PEC bleef ook na deze domper aanzetten en kwam tot een flink aantal grote kansen. Nadat zelfs een penalty werd ontnomen nam Heracles weer het regie van de wedstrijd over en werd de einde van de ongelukkige wedstrijd van PEC bereikt.

Bron: PEC.NU