Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Partij voor de Dieren doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle

Zwolle – De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Voor de partij is dit de eerste keer dat ze meedoen in onze gemeente.
De kandidaten De nummer 1 op de lijst voor Zwolle is Debbie Mathijsen. Zij heeft theologie gestudeerd en is momenteel werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen. Binnen de partij is zij al enkele jaren actief op lokaal gebied. Debbie Mathijsen vindt Zwolle bij uitstek een stad waar de Partij voor de Dieren een belangrijke rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen. “Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering en verlies van natuur. Wij willen een stem geven aan de kwetsbaarsten in de samenleving en opkomen voor de aarde en ál haar bewoners”, aldus Debbie Mathijsen.

De nummer 2 op de lijst is Annemarie Spruijt. Zij is werkzaam als verpleegkundige en actief in de werkgroep Zwolle van de partij. De nummer 3 is Jolanda Ormel. Zij is sinds 2008 actief lid van de Partij voor de Dieren en daarnaast vrijwilliger bij de IVN en Wandelnet. Ze heeft affiniteit met cultuur en biologisch plantaardige voeding.

Dieren, natuur en milieu

In Zwolle kiest de Partij voor de Dieren voor haar planeetbrede visie waarbij de belangen van alle huidige én komende generaties worden meegenomen, net als in de Tweede Kamer en in alle
Provinciale Statenfracties, waterschappen en gemeenteraden waar de partij vertegenwoordigd is. De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Zwolle. Zo wil de partij dat er in Zwolle niet gebouwd wordt in de uiterwaarden en dat er wordt ingezet op een duurzame, circulaire economie.

Binnenkort zal het verkiezingsprogramma online komen, zodat deze voor iedereen te lezen is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button