Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Oplopers Deelfiets Nederland en Urbee gaan samenwerken

Zwolle – Deelfietsen Nederland en Urbee gaan samenwerken. Niels Hagels (Managing Director van Urbee) en Oumar Sylla (Oprichter van Deelfiets Nederland) vonden elkaar in hun missie om een significante bijdrage te leveren aan leefbaardere binnensteden, het delen van beschikbaar vervoersaanbod, CO2-reductie, stimuleren van de ontwikkeling ‘bezit naar gebruik’ en daarmee een meer duurzame en vitale maatschappij.

Gedeelde missie

De impact van de coronacrisis was voer voor enerzijds creatieve ideeën en anderzijds focus om het deelfietsconcept naar een nieuw niveau te tillen: “We zien het als onze gedeelde missie om de bewustwording dat we met z’n allen zuinig moeten zijn op onze omgeving en onze gezondheid, te vertalen naar een totaal deelfiets concept dat maximaal faciliteert in de behoeften van reizigers én opdrachtgevers als gemeenten en werkgevers”, verkondigen beide eensgezind. Concreet betekent dit dat beide partijen elkaar gaan versterken bij het implementeren van nieuwe projecten, het aangaan van aanbestedingen en het creëren van nieuwe leads en marktproposities

Landelijke dekking; samen ben je sneller en schaalbaarder

Urbee, gevestigd in Amstelveen, ziet haar deelfiets footprint in Nederland vooral in de Randstad. Deelfiets Nederland rolde haar blauwdruk vanuit Zwolle vooral uit richting Noord- en Oost-Nederland. “En zie daar de geografische match”, kopt Hagels snel in. “We voeren vrijwel dezelfde marktproposities. Je kunt daar heel territoriaal en gesloten in gaan staan. Maar zo zitten wij niet in elkaar”, vult Sylla aan. De populariteit aan deelmobiliteit neemt, ondanks (of juist mede door) het afgelopen jaar, toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button