Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Geen succes voor PEC Zwolle in Eindhoven

Zwolle – Stunten met een gelijkspel of overwinning in Eindhoven, PEC Zwolle is er niet in geslaagd om dat voor elkaar te krijgen. Landskampioen PSV is een maatje te groot voor de mannen van Jaap Stam. Via Luuk de Jong (2) Steven Bergwijn en Donyell Malen staat er een duidelijke 4-0 nederlaag op het scorebord.

PEC Zwolle speelde in Eindhoven met Kingsley Ehizibue als rechtsbuiten en met de van schorsingen teruggekeerden Thomas Lam en Bram van Polen weer in de basis. De Zwollenaren lieten zich in de openingsfase een aantal keren brutaal zien voor het doel van PSV-keeper Jeroen Zoet. De voortzetting was in die gevallen net niet goed genoeg om echt gevaarlijk te worden. Het belangrijkste wapenfeit was een poging van Younes Namli, dat een meter over het doel verdween. Aan de andere kant kon PSV ook weinig creëren. Uit een hoekschop kwam het halverwege de eerste helft toch op voorsprong. Luuk de Jong knikte raak. In de fase daarna hadden de Eindhovenaren nog een doelpunt extra kunnen maken, maar Hirving Lozano schoot in kansrijke situatie voorlangs.

In de tweede helft ging PEC Zwolle op jacht naar de gelijkmaker. Opnieuw bleek de Eindhovense defensie een lastige om te breken. Een gevaarlijk moment was er na amper vijf minuten spelen, toen Vito van Crooij een Zwolse counter opzette. Zijn voorzet werd maar net gemist door Ehizibue. Niet veel later besliste Steven Bergwijn het duel. Hij kreeg de bal op het middenveld en besloot een indrukwekkende sprint in te zetten. De watervlugge Bergwijn liep iedereen eruit en schoot de bal onder Van der Hart binnen. Een kwartier voor tijd werd het ook nog 3-0, toen De Jong opnieuw kon binnenkoppen uit een hoekschop. In de blessuretijd scoorde Cody Gakpo de 4-0, die naar tussenkomst van de VAR weliswaar geannuleerd werd, maar de vierde treffer kwam alsnog toen ook invaller Donyell Malen met het hoofd doel trof.

Het vizier van PEC Zwolle gaat nu op zondag. In het eigen MAC3PARK stadion speelt het dan om half drie ’s middags tegen Fortuna Sittard.

PSV – PEC Zwolle 4-0 (1-0).
Toeschouwers: 34.000
Scheidsrechter: Van Boekel
PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Hendrix, Pereiro (78. Ihatarren), Lozano (78. Malen), De Jong en Bergwijn (87. Gakpo).
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Lam, Lachman, Paal, Hamer (78. Flemming), Clement, Namli, Ehizibue (78. Elbers), Thy (64. Van Duinen) en Van Crooij.
24. De Jong 1-0
62. Bergwijn 2-0
75. De Jong 3-0