Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Openbaar vervoer blijft ook na invoering eventuele avondklok beschikbaar voor noodzakelijke reizen

Den Haag – Als er een avondklok komt dan blijft het openbaar vervoer beschikbaar voor noodzakelijke reizen. Dat bevestigt OV-NL, dé branchevereniging voor alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland.

Woensdagmiddag kondigde demissionair minister-president Mark Rutte aan dat er een avondklok komt mits de Tweede Kamer daar meer instemt. Als deze wordt ingesteld blijft het openbaar vervoer op verzoek van het kabinet een cruciale functie vervullen.

Bussen en treinen blijven overdag en in de avond beschikbaar, ook na het ingaan van de avondklok, voor noodzakelijke reizen. De verantwoordelijkheid om te bepalen of een reis wel of niet noodzakelijk is, ligt bij de reiziger. Dit geldt ook wanneer de avondklok is ingegaan. Pedro Peters, voorzitter OV-NL: “Wij doen een nadrukkelijk beroep op onze reizigers om zich te houden aan alle maatregelen van het kabinet.”

Gevolgen dienstregeling

Zodra de overheid duidelijkheid geeft over het ingaan en de tijden en voorwaarden van de avondklok, kunnen vervoerbedrijven en hun opdrachtgevers kijken of dit gevolgen gaat hebben voor de dienstregeling, zoals het aanpassen van frequenties in de avonduren. Wanneer dit het geval is, communiceren de vervoerders hier zelf over.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button