Nieuws uit ZwolleRadio

Oost West Zuijdt Best op Radio Focus

Derde editie wordt een Request-versie

Zwolle – Zet drie muziekkenners bij elkaar en gooi er een Jaap Lamfers-sausje overheen. Nog een pakkende naam verzinnen en genieten maar. Zie hier het concept van ‘Oost West Zuijdt Best’, een vrijdagavond vol met prachtige muziek en nog mooiere verhalen.  De derde uitvoering van deze Feel Good Radio-show op Radio Focus krijgt nog een extra dimensie: je kunt nu als thuiszitter ook je eigen plaat aanvragen bij één van de drie. We verwachten dan natuurlijk wel een mooi verhaal of een goede reden erbij. Het concept blijft verder hetzelfde. Afwisselend doen Hans Stroeve, Niek Hofman en Jeroen van Doornik een greep in hun eigen platenkoffer. Daarbij regelmatig in de rede gevallen door kroegeigenaar én muzikant Jaap Lamfers.

Oost West Zuijdt Best – Request wordt uitgezonden vanuit Grand Café Zuijdt in Zwolle-zuid. Vanwege de Corona-maatregelen kan er helaas nog steeds geen publiek aanwezig zijn. Wel kun je het programma online volgen via Radio Focus (in geluid) en/of Op de livestream via Twitch (in beeld en geluid) Vrijdag 15 mei 21.00 – 24.00 uur

Nog steeds moeten we wachten op de dag dat de café’s weer open mogen. En dan is het nog maar de vraag hoe dat er dan uit gaat zien. Ook evenementen en evenementjes zijn voorlopig nog niet aan de orde. Maar hoe gek het ook klinkt, toch heeft de corona-crisis ook voordelen. Hoe hadden Niek Hofman, Hans Stroeve, Jeroen van Doornik en Jaap Lamfers anders tijd gevonden om een avondvullend programma te maken op Radio Focus. Natuurlijk hadden we liever gezien dat er geen crisis was en we zijn stiekem al aan het kijken of we ook na de crisis een vervolg kunnen geven aan Oost West Zuijdt Best (Request), maar dan met publiek.

De hele avond hanteren we natuurlijk de anderhalve meter afstandregels zoveel mogelijk. ©RTV Focus

Feel Good Radio

Apart van elkaar deden Niek Hofman en Hans Stroeve al aan ‘feel good-radio’ bij Radio Focus. Beiden weten als geen ander hoe verbindend en troostend  muziek kan werken, juist als alles niet loopt zoals je zou het willen. Jaap Lamfers van Grand Café Zuijdt weet dat overigens als verbinder pur sang ook maar al te goed. Het is dan ook niet zo vreemd dat juist deze drie met het idee kwamen om een avondvullend programma te brengen voor iedereen die thuis op de bank zat. Hans kent van de Gainsbourg -activiteiten natuurlijk Jeroen van Doornik goed en zo werd Oost West Zuijdt Best geboren, een echt evenement maar dan zonder publiek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button