KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeente Zwolle wil jonge ambtenaren behouden

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft de afgelopen jaren ingezet op het aantrekken van jongeren. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal jonge ambtenaren in dienst. Echter verlaat een deel van de jonge ambtenaren de gemeente ook binnen afzienbare tijd. Daarom is de focus verschoven naar het behouden van jonge ambtenaren. Dat blijkt uit een raadsbrief die wethouder Paul Guldemond stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

De gemeente Zwolle wil deze jonge ambtenaren behouden door hen de mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen en door te groeien. Ook wil zij de begeleiding van deze ambtenaren verbeteren en de aantrekkelijkheid van de gemeente als werkgever vergroten.

Onderzoek

In november 2023 is onderzoek gedaan onder jonge ambtenaren. De resultaten zijn positief, want de meeste jonge ambtenaren zijn tevreden met de gemeente als werkgever en willen meer dan drie jaar blijven. De meeste jonge ambtenaren zijn tevreden met hun baan, maar toch is de meerderheid geïnteresseerd in een andere functie binnen de gemeente. 76% van de jonge ambtenaren is geïnteresseerd in een andere functie binnen de gemeente Zwolle.

Een derde van de jonge ambtenaren geeft aan dat het aanbieden van carrièremogelijkheden een manier zou kunnen zijn om ze te behouden. Meer salaris aanbieden en ontwikkelmogelijkheden (zoals trainingen en opleidingen) zijn andere maatregelen die de gemeente zou kunnen nemen om jonge ambtenaren binnen de gemeente te behouden. Daarnaast ervaren jonge ambtenaren dat men hun initiatieven en innovatieve ideeën niet altijd aanmoedigd. Hiervan is de gemeente zich nu bewust en ze gaat in gesprek met de jonge ambtenaren en de organisatie om te komen tot maatregelen die innovatie en initiatieven aanmoedigen.

Ontwikkelmogelijkheden

Ontwikkelmogelijkheden aanbieden doet de gemeente door middel van de Leergang Jonge Ambtenaren (LJA), de Talenten Management Analyse (TMA), Jong Zwolle, het Baanbrekers programma en het aanstellen zonder vacature. Het LJA programma bestaat uit diverse workshops en trainingen waarin men jonge ambtenaren uitdaagd op zowel persoonlijke als professionele vaardigheden. Ook zijn er intervisiebijeenkomsten en een ambitiegesprek (TMA).

Jong Zwolle is een jongerenvereniging voor jonge medewerkers tot en met 35 jaar. De vereniging houdt regelmatig activiteiten, van gezellige bijeenkomsten tot inspirerende workshops, gericht en afgestemd op de behoefte van de doelgroep.

‘Team Baanbrekers’ is de naam waarmee vanuit het project Zwolle op Kracht een nieuwe mogelijkheid wordt gecreëerd voor medewerkers om talenten breed te ontwikkelen, te trainen en in te zetten binnen de organisatie.

Wanneer een afdeling een trainee of stagiair wil behouden die talent heeft voor een toekomstige functie, kan deze op dat moment een dienstverband worden aangeboden boven de huidige formatie. Dit voorkomt dat de trainee of stagiair de organisatie verlaat.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button