Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ook dit jaar streep door alle carnavalsactiviteiten; volgend jaar misschien in andere vorm

Zwolle – Dinsdagavond jl. hebben de carnavalsverenigingen uit Zwolle en Hattem samen met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ), verenigd in het GCO online vergaderd. Hier hebben ze gezamenlijk de conclusie getrokken dat het carnaval dit jaar niet mogelijk is op de “originele” data. “De afgekondigde “versoepelingen” tijdens de persconferentie van gisteravond zijn ruim onvoldoende. We kunnen alleen een volwaardig programma organiseren zonder 1,5 meter en placering en met een minimale sluitingstijd van 00:00 uur.” aldus de verenigingen.

Het GCO Gezamenlijk Carnavals Overleg bestaat uit de volgende verenigingen: CV de Eileuvers, CV d’Oelewappers, CV de Pepperbussies,  CV de Knienebelters,  CV de Kladdegatters,  CV de Deurzakkers,   CV de Gleuvenskoevers, CV de Tonnezotters en de HESZ

“Carnaval is geen evenement wat je zo maar even in zijn geheel verplaatst naar een ander moment in het jaar. Samen hebben we gekeken in hoeverre het haalbaar is om in 2022 en volwaardig (alternatief) carnaval te organiseren op een ander geschikt moment. Hierbij hebben we diverse overwegingen afgewogen, zoals andere evenementen die gepland staan in Zwolle, de belangen van de horeca, de voorbereidingstijd, draagvlak, geldende coronamaatregelingen, perspectief op verdere versoepelingen, etc. Dit alles juist met de intentie om het carnaval en haar originele tradities te behouden voor de lange termijn.”

We weten niet welke variant er volgend jaar weer is. Dat maakt het meer dan uitdagend en niet vanzelfsprekend dat we het volgend jaar weer “gewoon ouderwets” kunnen vieren met elkaar

Carnaval Sassendonk - Aankomst Prins Sebas I op station Sassendonk
Carnaval Sassendonk – Aankomst Prins Sebas I op station Sassendonk

De gezamenlijke verenigingen hebben moeten concluderen dat er in 2022 geen volwaardig (alternatief) carnaval mogelijk is. Er gaat opnieuw definitief een streep door alle carnavalsactiviteiten. “We zullen moeten leren leven met Corona. Het gaat niet meer weg. We kunnen het niet verslaan. We weten niet welke variant er volgend jaar weer is. Dat maakt het meer dan uitdagend en niet vanzelfsprekend dat we het volgend jaar weer “gewoon ouderwets” kunnen vieren met elkaar. “zo melden de partijen. Het GCO zal daarom in april weer samen komen om zo goed als dat kan samen te kijken na wat kan er wél.

Het GCO zal in eerste instantie kijken hoe het carnaval op de originele data kan worden georganiseerd (plan A). Hierbij zullen ze tevens onderzoeken of er een plan B of C kan worden gerealiseerd, indien het carnaval weer niet op de oorspronkelijke data kan plaatsvinden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button