Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

NS test stickers en looproutes in anderhalve meter treinen traject Zwolle – Groningen

Zwolle – De NS doet deze week een test om te kijken of reizigers met duidelijke aanwijzingen makkelijker de anderhalve meter in acht nemen. Op het traject Zwolle – Groningen worden hiervoor zes speciaal aangepaste treinen ingezet.

Deze praktijktesten moeten uitwijzen of maatregelen reizigers voldoende helpen om afstand te bewaren. Hierbij plaatst de NS stickers op de vloer om de 1,5 meter afstand te markeren, maken ze op de stoelen duidelijk waar je kunt zitten en werken ze met plastic schermen. De NS test of deze stickers en schermen werken en wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld de reiniging en het onderhoud van een trein.

Met de test wil de NS er achter komen of treinreizigers de aanwijzingen in de trein ook echt opvolgen. Ook moet de test uitwijzen of alles vandalisme-proof is en of het goed schoon te maken is. “Het is een test en we weten nog niet wat we later daadwerkelijk gaan toepassen in onze treinen.”,  laat NS woordvoerder Hessel Koster weten.

Als de uitslagen positief zijn zou het goed mogelijk zijn dat alle treinen straks voorzien worden van stickers, schermen en pijlen voor looproutes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button