Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

NK-tafeltennis van start gegaan in Landstede

Zwolle – Het Nederlands Kampioenschap Tafeltennis 2021 is vanochtend van start gegaan. Tot morgenavond wordt er getafeltennist in het Landstede Topsportcentrum in Zwolle. De beste tafeltennissers van Nederland strijden dit weekend om de titel bij zowel de enkelspelen als bij de dubbelspelen.

Dennis Rijnbeek van de Nederlandse Tafeltennisbond is blij dat het door kan gaan. Het sportevenement zou eigenlijk maart dit jaar plaatsvinden. ”Vanwege corona is het uitgesteld. Het voelt gek, we zijn heel blij dat we het weer kunnen organiseren”, aldus Rijnbeek.

Minder training

Deelnemer Stefan is bloedfanatiek: ”Door corona heb ik minder kunnen trainen. Je ziet dat wel een beetje terug in de wedstrijden die we spelen. Het is heel leuk om hier weer te zijn. Ik hou niet van verliezen!”, benadrukt Stefan.

Beperkter programma

Er is een beperkter programma is dan voorgaande jaren. Op zaterdag en zondag wordt het NK-A gespeeld. Op zondag is daarnaast de 2e editie van het NK Bedrijfstafeltennis. Het jeugdklassentoernooi wordt niet gespeeld. Het NK-A zal met een gewijzigd toernooiformat gespeeld worden, om de wedstrijden meer te verdelen over zaterdag en zondag. De winnaars worden na de finales bekend gemaakt.

Foto: RTV Focus
NK tafeltennis
Foto: RTV Focus

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button