Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Zwolle voert lijst ‘Top 10 plekken meeste reizigers­hinder 2021’ aan

Zwolle – Zwolle voert in 2021 de ‘Top 10 plekken met meeste reizigershinder’ aan. De gemeente is te vinden op plek 1 en 4 van de lijst die ieder jaar door ProRail wordt opgesteld. Het werk aan de spoorverdubbeling, de dive-under bij Herfte (Zwolle) en het vervangen van wissels, sporen en ballast tussen Zwolle en Amersfoort zijn de redenen voor de reizigershinder.

Ieder jaar werkt de spoorbeheerder samen met de spooraannemers op heel veel plekken aan het spoor. Ook in 2021 gaan ze dat doen, ondanks de coronacrisis. “Er reizen nu misschien minder mensen, maar spoorwerk kan natuurlijk altijd hinder opleveren. We hebben een top 10 gemaakt van werkzaamheden waarbij wij dat het meest verwachten.”

 

Foto © ProRail Stefan Verkerk – Dive-under bij Herfte

Zwolle – Herfte

1De absolute nummer één is voor Zwolle gereserveerd. Van 28 april tot 4 mei en van 9 juli tot 20 juli is het treinverkeer tussen Zwolle en Herfte (gedeeltelijk) gestremd omdat ProRail hier werkt aan een spoorverdubbeling van twee naar vier sporen. Ook bouwen ze bij Herfte een dive-under waardoor het ene spoor onder het andere door kan gaan. In de zomer van 2021 rondt ProRail dit project af en rijden treinen van/naar Emmen en Groningen/Leeuwarden over eigen sporen en hoeven ze elkaar niet meer te kruisen.

Zwolle – Amersfoort

4 Op nummer 4 staat het traject Zwolle – Amersfoort . Tussen 16 en 23 oktober pleegt ProRail onderhoud aan het spoor tussen Zwolle en Amersfoort. Ze vervangen er wissels, sporen en ballast. Ook wordt hier vernieuwde spoorbeveiliging geactiveerd.

Foto © ProRail Stefan Verkerk – Spoorverdubbeling bij Herfte

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button