Nieuws uit Zwolle

Nieuwe weg bij Breecamp-Oost geopend

Zwolle – De nieuwe ontsluitingsweg bij Breecamp-Oost (Stadshagen) is donderdagmiddag 10 november geopend. Met een kraan verwijderde wethouder René de Heer een paar grote betonblokken om zo de weg vrij te maken voor het autoverkeer. De gemeente heeft de weg versneld aangelegd omdat, zeker na komst van de Brede School, de verkeersdruk op de buurt te groot werd.

De nieuwe weg die langs school De Boxem naar de rotonde bij de Milligerplas loopt is de tweede ontsluitingsweg vanuit de buurt in aanbouw. De weg is alleen toegankelijk voor autoverkeer. Er geldt een maximumsnelheid van 50/km uur.

Grote druk op toegangsweg

Tot nu moest al het autoverkeer over de Eli Heimanslaan. Naast een zwembad, diverse sportvoorzieningen en kinderopvang zijn er nu twee basisscholen in Breecamp-Oost. Daardoor is het met name tijdens het brengen en halen van kinderen ontzettend druk in de buurt geworden. Bewoners en ook scholen en andere instellingen riepen op tot actie, om de druk op de wijk te ontzien.

Snel handelen

De gemeente Zwolle heeft gehoor gegeven aan de precaire verkeerssituatie in Breecamp-Oost en de vraag om actie die aan het begin van 2016 kwam. Er werden snel voorbereidingen getroffen voor de nieuwe weg, die dus nog in hetzelfde jaar is opgeleverd. Wethouder De Heer prees in zijn toespraak de bewoners, de aannemer en de projectgroep Stadshagen voor de prettige samenwerking en de inspanningen. De bewoners zijn zeer tevreden over het snelle resultaat. Als dank hiervoor ontving de wethouder een taart uit handen van de bewonersvereniging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button