Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuwe ‘Regenboogpad’ vervangt veelbesproken ‘Regenboogzebrapad’

Zwolle – Achter het station wordt sinds donderdagochtend gebouwd aan het Regenboogpad als vervanger van het veelbesproken regenboogzebrapad. Het Regenboogpad moet uitstralen dat Zwolle een stad is die streeft naar diversiteit en inclusiviteit.

Het nieuwe pad is ontworpen door vierdejaars studenten van de creatieve vakschool het Cibap in Zwolle. Naast de stalen bogen in alle kleuren van de regenboog, is elke boog voorzien van betekenisvolle woorden. In de zijkant van de bogen zitten gaatjes zodat iedereen die dat wil er een slotje in kan hangen. Dit idee is vergelijkbaar met de ‘love locks’ die je op veel bruggen ziet.

Regenboogzebrapad

Met de komst van het nieuwe Regenboogpad gaat het Regenboogzebrapad verdwijnen. Dit zebrapad ligt nu zes jaar aan de zuidkant van het station in Zwolle en is aan vervanging toe. Het COC Zwolle, Cibap en gemeente Zwolle hebben vorig jaar een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuw regenboogconcept op die plek. Ook de NS gaf toen al aan blij te zijn met een nieuwe uiting van inclusiviteit bij het station, waar veel reizigers dagelijks gebruik maken van het ‘zebrapad’.

Symbool voor inclusiviteit

Volgens de wet is het Regenboogzebrapad geen officieel zebrapad en dat zorgde in het verleden voor verwarring. Het is geen officiële voetgangersoversteekplaats, maar werd wel als zodanig door voetgangers gebruikt. Een sterk regenboogsymbool dat laat zien dat iedereen zichzelf kan zijn en mee kan doen in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button