Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Nieuwe ontmoetingsplek voor senioren in de Aa-landen

Zwolle – Vanaf donderdag 6 februari wordt er wekelijks in wijkboerderij de Eemhoeve een gezellige middag georganiseerd voor ouderen. Bewoners uit de Aa-landen en omliggende wijken zijn hier van harte welkom.

Buurtkamer de Eemhoeve

Er is nog weinig te doen in de Aa-landen voor oudere wijkbewoners. Daarom hebben SamenZwolle, WijZ Welzijn en Travers Welzijn de handen ineengeslagen en starten zij vanaf 6 februari een buurtkamer in de Eemhoeve. Iedere donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur is de ontmoetingsruimte van de wijkboerderij geopend voor wijkbewoners op leeftijd.

Vrijwilligers

De buurtkamer wordt begeleid door vrijwilligers van WijZ Welzijn en Travers-medewerker Mustafa Marangoz. Als contactmedewerker heeft hij veel ervaring met het verbinden van mensen en het voorkomen van sociaal isolement. Mustafa: “Ik wil graag meer betekenen voor ouderen in Zwolle. Het is belangrijk dat er laagdrempelige ontmoetingsplekken zijn, waar mensen met elkaar in contact komen en samen iets kunnen ondernemen.”

Samenwerkingsverband

Buurtkamer de Eemhoeve is een initiatief vanuit SamenOuderen, een samenwerkingsverband tussen SamenZwolle en WijZ Welzijn om het activiteitenaanbod voor ouderen in Zwolle in kaart te brengen en nieuw aanbod te organiseren. Namens SamenZwolle werkt Simone Boshove aan dit project. “We zijn ontzettend blij dat we een buurtkamer kunnen starten op zo’n mooie groene locatie als de Eemhoeve. We krijgen veel vragen van ouderen uit de wijk die graag iets willen doen in hun buurt. Met de expertise van WijZ Welzijn en een ervaren begeleider als Mustafa kunnen we nu zeker voldoen aan deze behoefte.” Het totale activiteitenoverzicht van SamenOuderen is te zien op de website www.samenzwolle.nl/samenouderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button