Nieuws uit Zwolle

Nieuwe leden welkom bij de Dahliavereniging

Zwolle – Dahlia’s zijn weer helemaal hip. Mensen die van dahlia’s en tuinieren houden zijn bij de dahliavereniging Rondom De Peperbus bij het juiste adres. De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn al in volle gang. Dit jaar is er plek voor nieuwe leden.

Voor meer informatie kunt u voor de tuin aan de Ruusbroecstraat contact opnemen met Mariëtte Jansen (06) 47 02 44 64, en voor de tuin Wezenlanden met Annette Bos (06) 205 92 361. Aanmelden voor half maart is wenselijk voor het op tijd kunnen bestellen van dahliaknollen en stekken.

Als lid huur je één of meer bedden waarop je je eigen dahlia’s teelt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het zaaien van snijbloemen en grassen. Tijdens de verenigingsavonden gaan de leden wekelijks aan de slag in de verenigingstuin. Daar leer je in de praktijk meer over de teelt van dahlia’s, zoals het planten van de knollen, het bemesten en het dieven.

Leden kunnen het hele groeiseizoen door genieten van hun eigen bloembed(den) en van de rust en ruimte in de tuin. Het onderhoud van een dahlia bed kost in de periode april tot en met oktober wel de nodige tijd. Daarom zijn er steeds meer leden die besluiten om met 2 personen een of meer bedden te huren. Wel zo praktisch en gezellig, vooral tijdens de vakantieperiode als de dahlia’s in volle bloei staan en er volop geplukt kan worden.
Naast de teelt van dahlia’s worden er in de loop van het seizoen verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bloemschikken met cliënten in verzorgingstehuizen en de Open Dagen. Meldt u aan wanneer u belangstelling heeft op de website.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button