112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe beelden van granaatplaatser café Bruut

Zwolle – De politie heeft dinsdagavond in het TV programma Opsporing Verzocht bewegende beelden laten zien van de granaatplaatser. In het centrum van Zwolle wordt op dinsdag 14 januari een handgranaat ontdekt bij café Bruut aan de Voorstraat. Uit onderzoek blijkt dat die nacht, om 01:00 uur een man het explosief aan de deur hangt.

Looproute

Aan de hand van het onderzoek en de tips die de politie tot nu toe heeft ontvangen, is bekend welke route de verdachte die nacht heeft afgelegd. Zo is te zien dat hij vanuit de richting van de Rembrandtlaan via de Dijkstraat naar de straat de Buitenkant loopt. Vervolgens loopt hij via de Melksteeg de Voorstraat in. Hij loopt het café eerst voorbij en keert bij de Grote Markt weer om. Op het moment dat hij weer langs Bruut loopt komt een fietser met opvallende rugzak voorbij, net als twee cafébezoekers.

De verdachte hangt rond 01:00 uur de handgranaat aan de deurklink van café Bruut en vanaf daar rent hij de binnenstad van Zwolle weer uit via de Dijkstraat over het water. Bij de volgende brug en de rotonde lijkt hij rechtdoor te zijn gegaan, de Rembrandtlaan in.

Witte sjaal

Aanvankelijk dacht de politie dat het witte voor het gezicht van de verdachte een masker is, maar het kan ook een sjaal zijn.

Vragen

De politie wil graag de fietser met de opvallende rugzak en cafébezoekers van het Vliegende Paard spreken. Daarnaast willen ze in contact komen met iedereen die de verdachte rond 01:00 uur heeft zien rennen op de genoemde route. Reed u daar met een dashcam of zijn er omwonenden die misschien camera’s hebben? Herkent u het loopje van de verdachte? Zijn postuur of kleding? Laat het de politie weten!

Help  deze zaak op te lossen en neem contact met de polie via de gratis tiplijn 0800–6070 of op 0800-7000 (anoniem).

Video: Hugo Janssen

© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button