KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Nét geen winst voor Berkum tegen ONS Sneek

Zwolle – Berkum heeft thuis met 3-4 verloren van ONS Sneek en greep daarbij, na een zwaar tegenvallende eerste helft, uiteindelijk nét naast een punt. De Zwollenaren kwamen na rust knap terug en leken in extremis zelfs langszij te komen, maar daar ging een streep door.

“Vanuit het niets hebben we bijna een punt gepakt,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “In de eerste helft hadden we geen aansluiting van achteruit, maar daarna lieten we zien dat we het wél kunnen en daar kunnen we verder mee.”

Afgekeurd

ONS Sneek zette direct druk en de Friezen leken al snel op voorsprong te komen, maar die treffer werd wegens duwen afgekeurd. Berkum ontsnapte opnieuw toen Ruben Eijzenga in kansrijke positie over schoot, maar halverwege het eerste bedrijf moest de thuisclub er toch aan geloven. Tim ten Voorde schoot een vrije trap fraai in de bovenhoek, maar bij die 0-1 bleef het niet lang. Berkum liet zich steeds meer op eigen helft vast zetten en toen er bij een corner slecht werd ingegrepen kon Geoffrey Eekhof de 0-2 binnen koppen. Op slag van rust werd het nog wat erger voor Berkum, toen Eijzenga de 0-3 in de verre hoek deponeerde.

Direct na de hervatting liet Berkum eindelijk zien wat terug te kunnen doen. ONS-doelman Thomas Hoekstra, vóór rust nauwelijks in actie geweest, kon een schot van Vince van den Anker maar nét keren maar moest even later capituleren. Toen de ONS-defensie de bal verspeelde kreeg Van den Anker vrije doortocht en dat maakte hij bekwaam af: 1-3. De Friese bezoekers sloegen echter al snel weer terug. Na een knappe aanval over rechts kwam de bal bij Eijzenga, die weer op de goede plek stond om de 1-4 binnen te tikken.

Terug geknokt

Dat leek de genadeklap voor de Zwollenaren te zijn, maar na enkele wissels knokte de thuisclub zich knap terug. Invaller Serge Nap speelde zich na iets meer dan een uur fraai vrij en rondde dat goed af: 2-4. Nick Kleen leek even later enkele keren op weg naar de aansluitingstreffer, maar vond ONS-doelman Hoekstra op zijn weg en Berkum-spits Randy Vink had pech toen zijn intikker via de deklat over ging.

Met nog een kwartier te gaan leek de zaak beslecht, toen Eijzenga werd gestuit in het Zwolse strafschopgebied. Joran Swart nam de toegekende penalty echter te zwak. Berkum-keeper Huib Veurink kon keren en dat was het sein voor een alles-of-niets-offensief van de thuisclub. Dat had succes toen Vink een kopduel won en Lars van Gerner de 3-4 binnen kon koppen.

Berkum moest daarna met 10 man verder omdat Derk Fuller tegen zijn tweede gele kaart aanliep, maar leek in de slotminuut tóch langszij te komen. Na een boogballetje van Kleen werkte Van Gerner de bal in het Friese doel, maar de goal werd geannuleerd omdat er hands zou zijn gemaakt. Ruim in blessuretijd ging een vrije trap van Dean Vreugdenhil over het doel van ONS, zodat Berkum uiteindelijk toch met lege handen van het veld ging.

Berkum-ONS Sneek, 14 september 2024

Eindstand: 3-4 (0-3)

Scheidsrechter: Kenneth van Dijk
Doelpunten: 23. Tim ten Voorde (0-1), 39. Geoffrey Eekhof (0-2), 45. Ruben Eijzenga (0-3), 53 Vince van den Anker (1-3), 58 Eijzenga (1-4), 62. Serge Nap (2-4), 79.Lars van Gerner (3-4)
Gele kaarten: Tim ten Voorde, Arjen Stremler, Ruben Eijzenga (allen ONS Sneek)
Rode kaart: Derk Fuller (Berkum) (2 x geel)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Derk Fuller, Alex van Hoesel (84. Daan van der Veer), Boaz Rahajaan (59. Serge Nap), Björn Bakker (59. Jens Hutten), Mike van Ekeren (59. Lars van Gerner), Dean Vreugdenhil, Nick Kleen, Randy Vink, Vince van den Anker

Opstelling ONS Sneek: Thomas Hoekstra, Glenn Buma, Joran Swart, Ruben Eijzenga (89. Lennard Feenstra), Tim ten Voorde, Pieter Abe de Jong, Mounir Loolofs (84. Merijn Haak), Stephen Adisi, Giovanni Aronds, Geoffrey Eekhof, Arjen Stremler (64. Doede de Jager)